8.2.2016 10:15

Συκούσης, Λαγκάδα και Νοσοκομείο στο πρόγραμμα της Χρ. Καλογήρου

Άλλο ένα διήμερο πέρασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου στη Χίο, προγραμματίζοντας επισκέψεις σε έργα και σε περιοχές όπου η Περιφέρεια διατηρεί ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Άγιο Γεώργιο Συκούση και πιο συγκεκριμένα την εκκλησία του χωριού, που αποτελεί βυζαντινό μνημείο σημαντικής σπουδαιότητας και μεγάλου συμβολισμού για την περιοχή. Το ενταγμένο έργο αναστήλωσης προϋπολογισμού 650.000 ευρώ έχει σταματήσει εδώ και μήνες λόγω της αδυναμίας χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Για το λόγο αυτό η κα. Καλογήρου, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων, εξέφρασε βούληση για χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2014-2020, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Την επομένη η Περιφερειάρχης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Σταμάτη Κάρμαντζη και Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου και των Περιφερειακών Συμβούλων Ιωάννη Μανάρα και Παντελή Μπουγδάνου, συναντήθηκε με την ασκούσα καθήκοντα διοικητή στο Νοσοκομείο της Χίου Ελένη Βουτιέρου και συζήτησε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το λιμάνι της Λαγκάδας όπου διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών, καθώς και το χωριό Δαφνώνας όπου συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ. Καλογήρου ήταν παρούσα στην κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο» της Π.Ε. Χίου. Η Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για τη συμπαράσταση στο έργο της, ενώ στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τα πεπραγμένα του 2015 και συζητήθηκε ο προγραμματισμός δράσης για το 2016 στη Χίο.

Επίσης, παρέστη στις κοπές βασιλόπιτας του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου, των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων Χίου, του Αθλητικού Σωματείου Αιγέας, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση και τη κατάθεση στεφάνων για τα θύματα του πλοίου του Ερυθρού Σταυρού «Wiril», το οποίο βομβαρδίστηκε στο λιμάνι της Χίου το Φεβρουάριο του 1944. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ