22.9.2016 18:18

Συγκέντρωση της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Κάλεσμα σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα να παρευρεθούν στη συγκέντρωση της Παρασκευής 7 Οκτώβριου απευθύνει η Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Χίου σημειώνοντας ότι καταδικάζει τους τραμπουκισμούς και τη βία των ναζιστικών ομάδων.

« Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

·                  Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

·                  Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

·                  Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

 ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!

 

            Η όξυνση του προσφυγικού – μεταναστευτικού φαινομένου, που ζει ιδιαίτερα έντονα η κοινωνία του νησιού μας, δεν εμφανίστηκε από το πουθενά! 

Έχει αιτίες!!!! Αιτία είναι όλοι αυτοί  που βομβαρδίζουν τις πατρίδες των προσφύγων. Είναι όλοι αυτοί που τους οδηγούν στην προσφυγιά και τη μετανάστευση !!!! 

Είναι  οι ίδιοι που τώρα τους εγκλωβίζουν στα νησιά , που τους εγκλωβίζουν στη Χίο, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού τους προορισμού.. Είναι οι ίδιοι που βομβαρδίζουν τα δικαιώματα μας, που μας τσακίζουν! Που τσάκισαν την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις που αυξάνουν την φορολογία που τσακίζουν τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα !!! 

Έχουν ένθερμο σύμμαχο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε τις συμφωνίες με την ΕΕ για το Προσφυγικό και εγκλώβισε τους πρόσφυγες στη χώρα μας και παρέδωσε τον έλεγχο του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ . Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους!!!!

 Έχουν ευθύνες για την ασυδοσία των ΜΚΟ, για τον τρόπο που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενούς τους με ένταση της εκμετάλλευσης, την ένταση της καταστολής, τις άθλιες συνθήκες που κρατούνται οι πρόσφυγες.

Ο εγκλωβισμός όμως των προσφύγων με ευθύνη τους είναι ήδη γεγονός και δεν  κλείνουμε τα μάτια.

Ήδη στην Χίο σε άθλιες  συνθήκες, λειτουργούν αρκετά "κέντρα φιλοξενίας" τυπικά ή άτυπα που η χιώτικη κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει. 

Είναι γνωστό πια ότι η ΒΙΑΛ, η ΣΟΥΔΑ , το «ΔΗΠΕΘΕ» έχουν μετατραπεί σε ζώνες εγκλωβισμού και κράτησης προσφύγων. 

Η κράτηση όμως κι ο εγκλωβισμός των προσφύγων, που δε θέλουν να μείνουν στη Χίο και μάλιστα σε χώρους, που δεν έχουν απαραίτητες δομές και προϋποθέσεις δημιουργεί σοβαρά προβλήματα .

Η δίκαιη οργή και η αγανάκτηση του Χιώτη για τη βάρβαρη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε δεν μπορεί να λαθεύει , πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης  που είναι οι πολιτικές των  ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και όλων αυτών που προσκυνούν όλους τους παραπάνω!!! 

Δεν είναι ο εχθρός μας τα μικρά προσφυγόπουλα, δεν είναι εχθρός μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους και εγκλωβίστηκαν εδώ !  Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και όλοι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο το στηρίζουν.  

Σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα μας, από την ανικανότητα τους να διαχειριστούν αυτά που τους ανήκουν. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί για να χυθεί το δηλητήριο από την  ακροδεξιά και από τα φασιστικά μορφώματα που εμφανίστηκαν και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κάτω από το μανδύα του" πατριώτη "του «αγωνιστή» παρασύροντας πολίτες σε ρατσιστικές συμπεριφορές εκμεταλλευόμενοι την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ας μην χάνουμε την ανθρωπιά μας! 

Χύνουν  το δηλητήριο του ρατσισμού τους ενάντια σε κάθε τι «διαφορετικό». Καταδικάζουμε το δηλητήριο του Φασισμού , την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που σπέρνει το μίσος , το ρατσισμό και την ξενοφοβία .

Απαιτούμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και την χώρα μας. Στηρίζουμε το δικαίωμά τους να πάνε στη χώρα προορισμού που επιθυμούν. 

Να σταματήσει η χώρα μας να μετατρέπεται σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. 

Να σταματήσει η ανοχή στους φασίστες που χτυπάνε δημοσιογράφους, συμπολίτες μας , πρόσφυγες . Είναι συνενοχή. Απομονώνουμε τους χρυσαυγίτες και όλες αυτές τις φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και όχι τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις κυβερνήσεις διαχρονικά, ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θυσιάζουν εμάς και την τύχη του τόπου μας με την εγκληματική πολιτική  τους .

         Με αυτές τις σκέψεις και πλαίσιο καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΑΔΕΔΥ να συζητήσουν με τα μέλη τους, να προβληματιστούν. Καλούμε και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να οργανωθεί έναν παγχιακό συλλαλητήριο-συναυλία,  όχι της ξενοφοβίας και του υφέρποντος ρατσισμού, αλλά της πάλης και του κοινού αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων Ελλήνων  και προσφύγων.

H  ΕΓ της ΑΔΕΔΥ σε αυτή την κατεύθυνση συντονισμού ενός τέτοιου αγώνα  καλεί σε προετοιμασία και εγρήγορση για τις 7 Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή και ώρα 7μμ, ώστε να δοθεί η απάντηση του δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος ., αναφέρει το δελτίο τύπου της  ΑΔΕΔΥ Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ