31.1.2012 23:45

Συγκάτοικοι Ερυθρός Σταυρός και Φιλαρμονική

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόθεση του Νομικού Προσώπου του δήμου να συστεγάσει στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΚΑΠΗ στην οδό Δημοκρατίας, τον Ερυθρό Σταυρό, που ήδη έκανε χρήση του χώρου και την  Φιλαρμονική.
Η απόφαση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού που το τελευταίο διάστημα εξυπηρετούν δεκάδες περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν ανάγκη οικονομική αλλά και υλική.
Όλοι μαζί
Πλάνο δεν υπήρχε. Διότι εφόσον βαδίζεις πάνω σε κάποιο σχεδιασμό δεν επιλέγεις να συστεγάσεις φορείς σε ένα όροφο με ετερόκλητο αντικείμενο. Παρόλα αυτά η πρόθεσή του Νομικού Προσώπου του δήμου ήταν σχεδόν δεδομένη και κάμφθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις που διατύπωσαν τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού. «Υπάρχει μια διακριτικότητα στο έργο μας. Ο κόσμος που απευθύνεται στον Ερυθρό Σταυρό, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη είναι αρκετά επιφυλακτικοί όταν έρχονται σε επαφή μαζί μας. Φανταστείτε όμως να θέλουν να έρθουν για την παροχή κάποιας βοήθειας και να γνωρίζουν ότι στον ίδιο όροφο υπάρχει πολύς κόσμος. Είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα. Παράλληλα δε, ο όγκος των υλικών που διαχειρίζεται ο Ερυθρός Σταυρός απαιτούν χώρο, διαλογή, συσκευασία και  επομένως, εάν ο χώρος αυτός μειωθεί αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού στην διοίκηση του Πολυοργανισμού.
Στο υπόγειο της Πινακοθήκης
Ως εναλλακτική λύση για τη στέγαση της Φιλαρμονικής εξετάστηκε το υπόγειο της Πινακοθήκης, αλλά και μετά από πρόταση άλλων μελών το κτίριο της ΠΕΚΕΒ το οποίο έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του δήμου Χίου.
Ωστόσο προς το παρών το θέμα μένει μετέωρο και κάθε προσπάθεια να βρεθεί αναγκαία λύση «κολλάει» στην βιασύνη με την οποία η διοίκηση του Νομικού Προσώπου προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα. Μόνιμες λύσεις όμως απαιτούνται. Αυτές μπορούν να τις δώσουν;  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ