5.8.2013 12:44

Στουρνάρας στο Bloomberg: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα»

«Η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης» τόνισε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψη του κενού».

«Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014» πρόσθεσε αναφερόμενος στο λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος, το οποίο επισήμανε ότι δεν συνιστά λόγο ανησυχίας.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν μας απασχολούν οι γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, οι αγορές έχουν προσέξει.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τόνισε ότι «δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση «έχει άνετη πλειοψηφία».

«Οι δύο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά θα καλυφθεί», ανέφερε ο υπουργός σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ