30.9.2016 11:42

Στον Πρωθυπουργό οι Μυτιληνιοί για το μεταναστευτικό

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Καρπούς απέδωσαν οι προσπάθειες των αρχών της Λέσβου να συναντήσουν προσωπικά τον Πρωθυπουργό για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού τη στιγμή που στη Χίο, η μόνη κίνηση γύρω από το θέμα είναι η ενημέρωση που θα κάνει ο Στ. Κάρμαντζης στους τοπικούς φορείς σχετικά με την πρότασή του για δημιουργία νέας δομής στο «18».  

Υπό την πίεση των εξελίξεων το Μαξίμου έκανε δεκτό το αίτημα του δημάρχου της Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, να πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, ευρεία σύσκεψη για τις επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί, παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων. 

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος, εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης. 

Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Ακόμη, θα πάρουν μέρος στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

«Δεν θα είναι μια ακόμα σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ