3.7.2013 10:52

Στον πρωθυπουργό για το ακτοπλοϊκό

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ, ΛΗΜΝΟΥ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ Η Π.Ε.Δ. ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Η υπομονή τους τελείωσε και αποφάσισαν να ζητήσουν την επέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για να  λυθεί το  πρόβλημα της  ακτοπλοϊκής κάλυψης των άγονων γραμμών του βορείου Αιγαίου και των Ψαρών.

Οι δήμοι Ψαρών και Λήμνου, η Περιφερειακή Ενότητα, ο δήμος Χίου και η Π.Ε.Δ Βορείου Αιγαίου αποφάσισαν να τον ενημερώσουν με επιστολή για τον θαλάσσιο αποκλεισμό και να  ζητήσουν την παρέμβαση του για να λυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής κάλυψης των άγονων γραμμών Θεσσαλονίκη ή Καβάλα Ρόδος και Λαύριο – Μεστά – Ψαρά – Σίγρι, που έχουν διακοπεί.

Σύνταξη και διακίνηση

Η ενεργοποίηση αποφασίστηκε την περασμένη Κυριακή, σε επαφή που είχε ο δήμαρχος Ψαρών Κώστας Βρατσάνος με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη και το δήμαρχο Χίου και πρόεδρο της Π.Ε.Δ Πολύδωρο Λαμπρινούδη.

Με εκφρασμένη και την συμμετοχή των Λημνιών, ο δάσκαλος στο επάγγελμα Κ. Βρατσάνος ανέλαβε τη σύνταξη και διακίνηση της επιστολής για την οριστική διαμόρφωση της από τους ενδιαφερόμενους, πριν κοινοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Κ. Γανιάρης και Π. Λαμπρινούδης, κάτω από την πίεση των περιστάσεων και των ειδικών συνθηκών που συνάντησαν στα Ψαρά, αποφάσισαν να χαράξουν κοινή πορεία και να  συνεργαστούν για την επίλυση του προβλήματος, παραμερίζοντας τις διαφορές που τους χωρίζουν.

Απογοήτευση

Ο Κ. Βρατσάνος τονίζει ότι τα Ψαρά έχουν πληγεί σοβαρά από την αλλαγή των ημερών δρομολογίου  Λαύριο- Μεστά- Ψαρά – Σίγρι, και την εν συνεχεία ολική ακύρωση του.

«Όταν είχε άφιξη Παρασκευή και αναχώρηση Κυριακή, μας επισκεπτόταν κόσμος που έκανε εδώ το Σαββατοκύριακο του. Όταν άλλαξαν οι μέρες η κατάσταση ανατράπηκε γιατί δεν εξυπηρετούσε πιά τους τουρίστες που επέλεγαν την ησυχία των Ψαρών να ξεκουραστούν το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψουν τη Δευτέρα στη δουλειά τους ανανεωμένοι», δηλώνει ο δήμαρχος, εκφράζοντας την απογοήτευση του.

Κοινοποίηση

Η επιστολή θα κοινοποιηθεί στα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς βουλευτές, που θα αναλάβουν να καταθέσουν ερώτηση και θα προκαλέσουν μια ακόμη συζήτηση στη Βουλή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ