3.4.2012 12:43

Στον ΟΓΑ οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

 
Να υπάγονται ασφαλιστικά στον ΟΓΑ ή εναλλακτικά εφόσον παραμείνουν στον ΟΑΕΕ να τυγχάνουν μεγαλύτερης έκπτωσης οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται στα νησιά και εκμεταλλεύονται έως δέκα (10) δωμάτια, πρότεινε, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις», ο Βουλευτής Ν. Χίου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.
 
Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι με τουριστική περίοδο 40 ημέρες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, ακόμη και αν έχουν 100% πληρότητα, τα έσοδα τους είναι λιγότερα από τις εισφορές που καλούνται να πληρώσουν. «Είναι αδύνατον να τις κρατήσουν αυτές τις μονάδες. Είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν, οδηγώντας την περιφέρεια σε μαρασμό» τόνισε.
Ο Βουλευτής προκειμένου να αποφευχθεί  η κατάχρηση μίας τέτοιας διάταξης από ιδιοκτήτες που έχουν πολυτελείς ή ειδικού τύπου μονάδες πρότεινε να γίνει σαφής διαχωρισμός τους με την απόδοση ειδικού σήματος από τον ΕΟΤ και να εξαιρεθούν.
 
Ο αρμόδιος Υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας στον Κ. Μουσουρούλη, αφού σημείωσε ότι υπάρχει, όπως και στο παρελθόν, η πρόθεση για ελάφρυνση των εισφορών και ότι κατά κανόνα στον ΟΓΑ πρέπει να ασφαλίζονται μόνο αγρότες, επιφυλάχθηκε να εξετάσει την πρόταση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ