14.8.2015 10:50

Στον νόμο για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και τα χρέη σε Εφορία - Ταμεία

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στην αίτηση για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θα μπορούν στο εξής να εντάσσονται και οι οφειλές προς την εφορία τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και στους δήμους.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θέτοντας βεβαίως προϋποθέσεις (π.χ οι οφειλές προς την εφορία να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την υποβολή της αίτησης).

Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που επέρχεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία. Προβλέπεται η σύσταση στα ειρηνοδικεία ειδικού ή ειδικών τμημάτων τα οποία θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη» έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός εκδίκασης καθώς πλέον υπάρχουν υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο για το 2031 όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχουν πάρει ημερομηνία για μετά το 2020, θα μπορούν να ζητήσουν συντομότερη ημερομηνία αφού όμως ολοκληρωθεί η πρόσληψη ειρηνοδικών που προβλέπει η τροπολογία.

Ξεκινάει και πάλι τη δραστηριοποίησή του το Κυβερνητικό Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ενώ συστήνεται Ειδική Γραμματεία για τον ίδιο σκοπό. 

Τέλος, συγκροτούνται Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών τα οποία θα αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες της υπό σύσταση Ειδικής Γραμματείας και αποτελούν δίκτυο ενημέρωσης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ