14.3.2012 12:58

Στον Αριούσιο ο αμπελώνας του τουριστικού χωριού του Αίπους

• ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΡOΤΥΠΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Στον Αριούσιο Α.Ε, τελικά κατοχυρώθηκε ο αμπλελώνας του Τουριστικού Χωριού του Αίπους, έπειτα από τον διαγωνισμό που διεξήχθει στα γραφεία της Προμηθευτικής στις 22/2/12.
Σύμφωνα με την πρόταση ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του αγροτεμαχίου, που υποβλήθηκε από την ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε., η εταιρεία σκοπεύει να το μετατρέψει σε ένα σύγχρονο αμπελώνα, φυτεύοντας ελληνικές ποικιλίες, επιτρεπόμενες στο νησί. Ο αμπελώνας θα είναι γραμμικός, στηριζόμενος σε υποστυλώματα.
Ο αμπελώνας θα είναι επισκέψιμος, δηλαδή θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε επισκέπτες, ξενάγηση και ενημέρωση των επισκεπτών για την ιστορία του αρχαιότερου Ελληνικού κρασιού, που παράγονταν στη Χίο και την αναβίωση της παραγωγής του.
Η λίπανση του αμπελώνα θα γίνεται με βιολογικά ή συμβατικά λιπάσματα, επιτρεπόμενα από την Ελληνική νομοθεσία, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούνται γεωργικά φάρμακα αποξήρανσης χόρτων ή άλλων φυτών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Προμηθευτικής Α.Ε. στην ανακοίνωσή του, θεωρεί ότι η μίσθωση του αγροτεμαχίου στην ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη αγροτουρισμού και οικολογικού τουρισμού στις εγκαταστάσεις του Αίπους και εύχεται στον πλειοδότη να επιτύχει μια αποδοτική και κερδοφόρα καλλιέργεια στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ