21.3.2012 8:13

Στον αέρα η κινητοποίηση της Πέμπτης

• ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κυνήγι εντυπώσεων και προσπάθεια για “ψηφοθηρική” εκμετάλλευση της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει για αύριο ο Δήμος Χίου, αντιδρώντας στην κατάργηση του Οίκου Ναύτου, βλέπουν ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς που κλήθηκαν να πάρουν μέρος.
Ήδη από χθες το απόγευμα , οπότε και σταμάτησε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ μετά και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, αρκετοί φορείς ζητούν να μην πραγματοποιηθεί παγχιακή κινητοποίηση, υποστηρίζωντας ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος για να προκύψει μαζική αντίδραση. “Εφόσον η απεργία της ΠΝΟ έχει σταματήσει, είναι υπερβολή να προσπαθήσουμε να νεκρώσουμε την τοπική οικονομία έστω και για μια μέρα. Εξάλλου την Παρασκευή είναι αργία και αν σταματήσουμε και την Πέμπτη τότε μάλλον δημιουργούμε πρόβλημα στους εαυτούς μας” τονίζει επαγγελματίας στο www.politischios.gr, αναφέρoντας παράλληλα ότι στάθηκε αρκετά δύσκολο να υπάρξει συνενόηση και με την Ομοσπονδία του κλάδου του η οποία, δεν είχε γνώση των τοπικών προθέσεων.
Μάλιστα οι επαγγελματίες αναλύουν το θέμα λίγο περισσότερο, βλέπωντας πίσω από το “ξαφνικό” ενδιαφέρον του δήμου, προσπάθεια να γίνει ψηφοθηρική εκμετάλλευση της κατάστασης. “Δεν είναι εποχή για να κάνουμε τα χατρίρια του καθενός που πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμπαρασταθεί σε ένα πρόβλημα, όμως οι δεύτερες σκέψεις του έχουν στόχο να εκμταλλευτούν το πρόβλημα. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια υπερβολική αντίδραση” τονίζουν στο www.politischios.gr. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ακόμη και το Εργατικό Κέντρο διατηρεί ενστάσεις για τη μαζικότητα της κινητοποίησης που έχει εξαγγελθει. “Ερχόμαστε μετά τη λήξη της απεργίας των άμεσα ενιδαφερομένων για να κάνουμε τι;”, αναρωτιόταν.
Έτσι, άγωνστο ακόμη παραμένει αν η κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί θα φτάσει στην πραγματοποίησή της, καθώς σήμερα οι φορείς αναμένεται να επικοινωνήσουν εκ νέου και να αποφασίσουν τελικά τι πρόκειται να γίνει αύριο. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ "Π" Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ Β. ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ