27.5.2014 12:13

Το στοίχημα της επόμενης μέρας

• ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ;

Λευκή επιταγή παρέδωσε στο Μαν. Βουρνού ο λαός της Χίου με το σαρωτικό ποσοστό νίκης του. Ο αυριανός δήμαρχος Χίου είναι μια πολύ συγκροτημένη προσωπικότητα, με επιστημονικό κύρος και υψηλό βαθμό αισθητηρίου, αν ληφθεί υπόψη ότι είχε το σθένος να δοκιμάσει την αντιπαράθεση με αντίπαλο που φαίνονταν άτρωτος.

Οι πολίτες του νησιού επέλεξαν να μην έχουν δήμαρχο «δικό τους άνθρωπο», στο μοντέλο που δίδαξε με επιτυχία ο απερχόμενος δήμαρχος. Πόσο εύκολη θα είναι η μετάβαση από το ένα πρότυπο στο άλλο;

Είναι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης μέρας. Ο νέος δήμαρχος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από την απόσταση μιας τεχνοκρατικής στάσης, χωρίς όμως να δώσει την εντύπωση ότι η Αυτοδιοίκηση χάνει το ανθρώπινο της πρόσωπο σ’ αυτή τη σκληρή συγκυρία για όλους μας. Όσοι γνωρίζουν το Μαν. Βουρνού έχουν τη βεβαιότητα ότι μπορεί να συγκεράσει τις διαμετρικά αντίθετες ανάγκες. Να χειριστεί τα θέματα του νησιού ως ο τεχνοκράτης με τις ευαίσθητες χορδές. Το ευχόμαστε! 

Φώτο: Κ. Σταμούλης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ