25.9.2013 17:39

Στοίχημα για τον Γανιάρη η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ σε 15 μέρες

ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Και ο Θεός βοηθός. Αυτό προφανώς θα εξακολουθούν να λένε γονείς και μαθητές μέχρι και τον Οκτώβρη, αναφορικά με τον μηχανολογικό έλεγχο των λεωφορείων που εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια.

Όπως δημοσίευσε ο «π» τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που εκτελούν τα δρομολόγια στερούνται τεχνική πιστοποίηση από το κρατικό ΚΤΕΛ. Νομικά μπορεί να έχει δοθεί παράταση αλλά ηθικά για τα μέσα στα οποία μεταφέρονται μαθητές, όπου οι κανόνες ασφαλείας θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο αυστηροί, εγείρεται μεγάλο ζήτημα.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, φαίνεται πως όλα θα «τακτοποιηθούν»μέσα στον Οκτώβρη. Ήδη την Παρασκευή στη νέα Οικονομική Επιτροπή που θα συνεδριάσει, θα προκηρυχθεί επαναληπτικός διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων για τη λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στη Χίο με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ. Όλα αυτά αν βρεθεί ανάδοχος. Αν πάλι ο διαγωνισμός βγει άκυρος τότε συνεχίζεται η διαδικασία με απευθείας ανάθεση αλλά κι εκεί απαιτείται χρόνος για την προμήθεια των μηχανημάτων την εγκατάσταση και λειτουργία τους και ουσιαστικά την επαναδραστηριοποίηση του κύκλου εργασιών του ΚΤΕΟ που έχει κλείσει εδώ κι ένα χρόνο. Παρόλα αυτά ο αντιπεριφερειάρχης είναι αισιόδοξος πως όλα θα λειτουργήσουν μέσα στον Οκτώβρη. «Δεν μπορώ να συντμήσω τον χρόνο που χρειάζεται, ούτε μπορώ να κάνω κάτι παράνομο. Θα γίνουν όλα όπως προβλέπει η διαδικασία. Έχουμε επαναπροκήρυξη της προμήθειας, μετά την Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας, θα βρεθεί ανάδοχος θα τοποθετήσει τα μηχανήματα και μέσα στον Οκτώβρη το ΚΤΕΟ θα επαναλειτουργήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι

Κι ενώ στην Περιφέρεια περιμένουν να έρθει ο Οκτώβρης και να λειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ, η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνει αναρμόδια σχετικά με το θέμα αν κι ήδη είχε ενημερώσει προ πολλού. «Για το ζήτημα αυτό είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Εμείς  ως υπηρεσία είχαμε ζητήσει τον τεχνικό έλεγχο των λεωφορείων από το 2010», δήλωσε η  Ευτ. Βλησίδου.

Στη Χίο η πιστοποίηση και των οδηγών

Χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τον  αντιπεριφερειάρχη, κατατέθηκε ο  φάκελος-αίτηση από εταιρεία εκμάθησης οδήγησης στη Χίο προκειμένου να πιστοποιηθεί και να έχει τη δυνατότητα να εξετάζει την αρτιότητα των οδηγών λεωφορείων και επαγγελματιών οδηγών και να τους παρέχει την περιβόητη Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ικανότητας Οδηγών.

«Η εταιρεία καταθέτει την σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και αφού πάρει τη σχετική πιστοποίηση ως εξεταστικός φορέας, μετά από 36 ώρες μαθήματος στους οδηγούς και ύστερα από τη διενέργεια εξετάσεων, θα παρέχει τη σχετική πιστοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γανιάρης, ενώ τη δήλωση του αργά το μεσημέρι συνόδευσε η αναγγελία λειτουργίας «Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επιβατών και Εμπορευμάτων (Σχολή ΠΕΙ) στη Χίο από την «ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ