21.1.2013 22:04

Στόχος του υπ. Ναυτιλίας ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας για τα λιμάνια

Η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας, με υψηλής ποιότητας λιμενικές υπηρεσίες, είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δήλωσε σήμερα ο Κωστής Μουσουρούλης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελεί απόλυτη ανάγκη η στρατηγική θεώρηση των ελληνικών λιμένων και η ανάπτυξή τους στη βάση ενός σύγχρονου και βιώσιμου μοντέλου λειτουργίας που θα συμβάλει στην απασχόληση ενώ πρόσθεσε πως ήδη έχουν καταγραφεί οι δυνατότητες φιλοξενίας κρουαζιερόπλοιων όλων των ελληνικών λιμένων υποδοχής.
Συνεχίζοντας ο κ. Μουσουρούλης είπε ότι έχουν δοθεί ήδη οδηγίες για εφαρμογή του συστήματος προκαθορισμένης ημερομηνίας και ώρας εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων, ενώ τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για τις αλλαγές στις συνθήκες λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων προκειμένου να διευκολύνεται η επίσκεψη των τουριστών.
Αναφορικά με το ζήτημα της επίσκεψης τουριστών από τρίτες χώρες εκτός Σένγκεν ανέφερε ότι έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης με τα συναρμόδια υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ