3.4.2014 15:41

Στόχος η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και της συμβατότητας του ελληνικού Δικαίου με τα κριτήρια προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με 13 ψήφους στους 16 ψηφίσαντες.

Πριν από έναν, περίπου, χρόνο και με πρωτοβουλία του βουλευτή, απευθύνθηκε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία διατυπωνόταν η ανάγκη για σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, με το παραπάνω αντικείμενο.

Γινόταν, επίσης, αναφορά στο φαινόμενο της υπερβολικής χρονικής καθυστέρησης, τόσο στην εκδίκαση των δικαστικών υποθέσεων, όσο και στην εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, - παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, κατά τα τελευταία έτη, έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο θέμα της συντόμευσης του χρόνου εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  (ΕΔΑΔ).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ