14.2.2015 11:18

Στόχος η επιστροφή στις επενδύσεις [ΗΧΟΣ]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΚΑΪ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή των Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων είπε:

"Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρώπη είναι σε θετική κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, μπαίνουμε σε νέο πρόγραμμα και νέα μέτρα, παρόλο που στις 28/2 θα βγαίναμε από το μνημόνιο. Το 2010 η Ελλάδα δέχτηκε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης ρευστότητας, ενώ στη ουσία επρόκειτο για μία κρίση χρεωκοπίας. Η νέα πρόταση της κυβέρνησης, η Γέφυρα, και πάλι δεν αντιμετωπίζει την κρίση χρεωκοπίας. Δηλαδή, η κυβέρνηση επιστρέφει στη  λογική του 2010."

Επιπλέον, δήλωσε ότι " η ελληνική οικονομία θα είναι σε αβεβαιότητα για 6 μήνες, γεγονός που δεν είναι θετικό για τη χώρα. Το θέμα είναι αν θα προσελκύσει επενδύσεις και αν θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη."

Τέλος, τόνισε ότι "η "πρόοδος" για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η κατάργηση των μέτρων της προηγούμενης και στην ουσία η επιστροφή της χώρας στην κατάσταση του 2009."

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Νότης Μηταράκης τόνισε ότι "η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παραμενει φιλοευρωπαϊκή και ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκφραστής αυτής. Είναι θεμιτό να υπάρχουν διάφορες φιλοδοξίες σε στελέχη της παράταξης, αλλά αυτή τη στιγμή στόχος παραμένει η ενότητα του κόμματος καθώς βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή ως χώρα και προέχουν τα ζητήματα σταθερότητας της χώρας."

 

2015_02_03_mitarakis_alpha_radio by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ