11.7.2014 9:28

Στο α' θερινό τμήμα η άθροιση των υπογραφών για το δημοψήφισμα

Με το ερώτημα εάν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης επί των 7 αιτημάτων για συζήτηση με θέμα το δημοψήφισμα επί της «μικρής ΔΕΗ», συνεδριάζει το α' θερινό τμήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής. Καταγγέλλοντας τη διαδικασία, απέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ.

Παρά την αρχική θέση του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη ότι το θέμα θα τεθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο, στη διάρκεια μιας εκρηκτικής συνεδρίασης της Διάσκεψης των προέδρων την Πέμπτη αποφασίστηκε ότι επί του ζητήματος της άθροισης των υπογραφών θα αποφανθεί το α' θερινό τμήμα.

Επιπλέον, το α' θερινό τμήμα καλείται να αποφασίσει εάν το νομοσχέδιο για το οποίο ζητείται δημοψήφισμα ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ή δημοσιονομικό θέμα, καθώς εάν η πλειοψηφία αποφασίσει ότι το ζήτημα είναι δημοσιονομικό σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Δεδομένου ότι η «μικρή ΔΕΗ» προβλέπεται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα της τρόικας για την επόμενη δόση, η κυβέρνηση αισθάνεται ότι διαθέτει ένα ισχυρό χαρτί και σε αυτό το επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την άθροιση των υπογραφών, η ΝΔ υποστηρίζει ότι οι υπογραφές των βουλευτών του ΚΚΕ δεν μπορούν να προσμετρηθούν, ενώ παράλληλα ρίχνει το μπαλάκι στη ΔΗΜΑΡ για τις υπογραφές των βουλευτών της ΧΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ