17.5.2012 12:56

Στο Θέατρο με ένα πακέτο … μακαρόνια

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΣΤΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Το θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», ιδέα που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν οι επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος, θα εφαρμόσει το ΔΗΠΕΘΕ και κατά τις προσεχείς παραστάσεις της παραγωγής που δούλεψε το Θεατρικό του Εργαστήρι τη χειμερινή περίοδο 2011-2012.
Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι στις προσεχείς παραστάσεις, αντί της καταβολής εισιτηρίου, ο θεατής θα προσφέρει κάποιο ή κάποια τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία στη συνέχεια η διοίκηση του Θεάτρου θα προσφέρει στο τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού ή στο ΚΑΠΗ του δήμου Χίου για το κοινωνικό τους έργο.
Όσον αφορά το ΚΑΠΗ του δήμου Χίου, είναι γνωστό ότι διοικείται από τον ίδιο πρόεδρο με το ΔΗΠΕΘΕ, το Θοδωρή Τσατσαρώνη, για τον οποίο είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει, όσον αφορά την ανακούφιση των μελών του ΚΑΠΗ, χαμηλοσυνταξιούχων, ως επί το πλείστον.
 
Τα Μάγια της Πεταλούδας
Στον κύκλο των μαθημάτων θεατρικής αγωγής του Εργαστηρίου, με εκπαιδευτή το Γιώργο Παυλιδάκη,  περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες παραστάσεις και πρόκειται για  εφαρμογή με «Τα Μάγια της Πεταλούδας», το έργο του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Όπως και πέρσι, το εργαστήριο θεατρικής αγωγής παρακολούθησαν περισσότεροι από 30 σπουδαστές δωρεάν, ενώ από τον Οκτώβριο 2012 πρόκειται να παρακολουθήσουν, σε ειδικά τμήματα, καθηγητές και δάσκαλοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα.
Τα ετήσια θεατρικά εργαστήρια του Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου, μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν, δίχως χρηματική καταβολή, με μια απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος στη γραμματεία του Θεάτρου.
Οι παραστάσεις «Τα Μάγια της Πεταλούδας θα δοθούν στη θεατρική αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ «Κωνσταντίνος Μάριος» (Νεοφύτου 3, τρίτη πάροδος Βερίτη), στις 18,19,20,25,26,27 Μάη 2012, στις 9 το βράδυ. Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες εντός του νομού της Χίου, στις οποίες το εργαστήρι θα περιοδεύσει με την ίδια παράσταση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ