18.7.2012 17:12

Στο στόχαστρο του ΥΕΝ, τα παράνομα επιδόματα σε Ναυτικούς

 
Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, κάλεσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να τον ενημερώσει για το έργο της και τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Ο κ. Μουσουρούλης έδωσε εντολή για την περαιτέρω έρευνα εις βάθος, ώστε να διαλευκανθεί άμεσα και πλήρως η υπόθεση της παροχής συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ, αντίστοιχα, που δεν τα δικαιούντο.
Κατόπιν τούτου, ζήτησε κατά λόγο αρμοδιότητος να επιταχυνθεί η διαδικασία και να διερευνηθεί σε όλες του τις διαστάσεις το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη χορήγηση συντάξεων γήρατος και άλλων επιδομάτων πρόνοιας από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).
Συγκεκριμένα, από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας που είχε συγκεντρώσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εμφαίνονται τα εξής:
α) Η παροχή συντάξεων γήρατος σε ναυτικούς με χρήση πλαστών πιστοποιητικών – εγγράφων βεβαίωσης θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία που φέρουν σημαία Τρίτης Χώρας.
β) Η κατ’ εξαίρεση χορήγηση εφ’ άπαξ βοηθημάτων (επιδόματα πρόνοιας) σε δικαιούχους του ΝΑΤ με χρήση πλαστών ή νοθευμένων πιστοποιητικών υγείας.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ανέθεσε με σχετική παραγγελία του στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα προαναφερόμενα, που βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, ενώ παράλληλα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει συστήσει κλιμάκιο ειδικού ελέγχου για θέματα αρμοδιότητάς του, στο οποίο μετέχει και εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ο Υπουργός κ. Μουσουρούλης έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι δεν θα επιτρέψει οιαδήποτε σκιά στο αντικείμενο του νεοσύστατου Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο οφείλει και πρόκειται να συνδράμει αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια για την ομαλή και γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ