16.1.2016 16:52

Στο στόχαστρο του ΚΚΕ η δράση των Μ.Κ.Ο. στο Βόρειο Αιγαίο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστος Κατσώτης.

Στο κείμενο της ερώτησης σημειώνουν ότι με βάση την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, καθώς και πλήθος καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η παρουσία και η δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε σχέση με τους πρόσφυγες, είναι ανεξέλεγκτη.

Έτσι ρωτάνε τον Υπουργό:

  • Ποιες ΜΚΟ - ελληνικές και ξένες - δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με πόσα άτομα και ποια η δράση και ο σκοπός κάθε μίας εξ αυτών.
  • Η αδειοδότηση, επιτήρηση και ο έλεγχος των ΜΚΟ από ποιες κρατικές υπηρεσίες γίνεται. Για τη δράση τους στα κέντρα και τους καταυλισμούς που ήδη λειτουργούν στα νησιά, ποιες αδειοδοτήσεις διαθέτουν και ποια κρατική υπηρεσία έχει την ευθύνη για την επιτήρηση και λειτουργία τους.
  • Υπάρχουν δομές φιλοξενίας ακόμη και ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν κάτω από την ευθύνη ΜΚΟ;
  • Ποια κέντρα και σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας σχεδιάζονται να ιδρυθούν ή να λειτουργήσουν από ΜΚΟ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ποιες αδειοδοτήσεις διαθέτουν.
  • Ποια συγκεκριμένα μέτρα έχει πάρει ή πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για τη διερεύνηση των καταγγελιών που έχουν γίνει από υγειονομικούς φορείς για παροχή, μέσω κάθε λογής ΜΚΟ, ιατρικών υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες από άτομα που φέρονται να είναι γιατροί, χωρίς να έχουν πάρει πιστοποίηση από τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο»».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ