20.4.2016 11:41

Στο πλευρό τους με κάθε τρόπο

ΣΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

Στήριξη και ενίσχυση των θέσεων των μαστιχοπαραγωγών με κάθε τρόπο, δήλωσε με προσωπική του παρέμβαση ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης. 

Στην αναφορά του ο ίδιος προς τους μαστιχοαπραγωγούς αναφέρει: 

 

"Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο η Κυβέρνηση προωθεί με το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την κατάργηση της αναγκαστικότητας του μεγαλύτερου Συνεταιρισμού του τόπου μας, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ως Βουλευτής το καλοκαίρι του 2014, με επίμονη προσπάθεια και προσωπικό κόστος  είχα επιτύχει να ματαιωθούν ανάλογες συζητήσεις. Επίσης, ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου, στις 5 Φεβρουαρίου 2016 με επιστολή μου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (Α.Π. 273/5-2-2016) είχα επισημάνει τον ολέθριο χαρακτήρα ενδεχόμενης άρσης της αναγκαστικότητας.

Ο θεσμικός χαρακτήρας της Ε.Μ.Χ. υπήρξε αποτέλεσμα προσπαθειών οραματιστών όπως ο αείμνηστος Γ. Σταγκούλης και καρπός αγώνων των μαστιχοπαραγωγών.  Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα άλλων περιοχών της χώρας μας, η Μαστίχα Χίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικό προϊόν το οποίο οφείλουμε να θωρακίσουμε θεσμικά και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Οποιαδήποτε τροποποίηση, οποιαδήποτε αλλοίωση του θεσμικού χαρακτήρα της Ε.Μ.Χ. θα αποτελέσει καίριο και καταστροφικό πλήγμα:

  • Στο εισόδημα και στην αξιοπρέπεια των μαστιχοπαραγωγών
  • Στην δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία της Χίου, στην οποία η Μαστίχα. έχει πρωταγωνιστικό και αναντικατάστατο ρόλο
  • Στις προοπτικές του παγκόσμια μοναδικού προϊόντος της Μαστίχας, σε μια εποχή που ανοίγονται σημαντικοί και ελπιδοφόροι δρόμοι μπροστά του.

Ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την άρση της αναγκαστικότητας θα άφηνε τους μαστιχοπαραγωγούς ανυπεράσπιστους σε παιχνίδια ανεξέλεγκτων κερδοσκόπων με ταυτόχρονες καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος της οποίας εγγυητής, με επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο και ποιοτικούς ελέγχους, είναι η Ε.Μ.Χ.

Ως τοπική κοινωνία, ως τοπικές αρχές, το μόχθο και τους κόπους των συμπατριωτών μας μαστιχοπαραγωγών θα τους  υπερασπίσουμε τασσόμενοι αλληλέγγυοι με τις χιλιάδες μαστιχοπαραγωγών του νησιού μας με κάθε τρόπο και μέσο".

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ