17.12.2012 14:50

Στο πλευρό των κατοίκων της Λήμνου ο Αλ. Τσίπρας

Την Παρασκευή 14/12, αντιπροσωπεία  της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χατζηδιαμαντή Α. (Δήμαρχο Λήμνου), Βαρελτζή Σ.  (Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση), Μαδυτινό Κ. (ΑΔΕΔΥ), Παπαδόπουλο Ι. (Εμπορικό Επιμελητήριο), Μπουτουλούση Β. (ΔΟΥ) και Κατσιγιαννόπουλο Κ. (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών), συναντήθηκε στην Αθήνα με αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων και εξέθεσε τα  επείγοντα προβλήματα, καταθέτοντας το κοινό Ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση της Λήμνου και τις περισσότερες από 6000 υπογραφές κατοίκων που το συνοδεύουν.
 
Σε όλες τις συναντήσεις  τέθηκαν με έμφαση, η συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου  με αυτό της Λέσβου και η έλλειψη γιατρών, η κατάργηση της  ΔΟΥ  και άλλων δημόσιων υπηρεσιών όπως Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, η έλλειψη καθηγητών στο ΕΠΑΛ Μούδρου,  τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου καθώς και η συχνότητα και το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ ιδιαίτερα τονίσθηκε  το γενικότερο έλλειμμα αλλά και η κατάργηση θεσμικών κινήτρων για την παραμονή του απαιτούμενου δυναμικού των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος στα νησιά μας.
 
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων της Λήμνου, επισήμανε ότι καταστρατηγούνται βασικές διατάξεις τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και του Ευρωπαϊκού Νομικού πλαισίου σε ότι αφορά την νησιωτικότητα και τόνισε  ότι θα αναλάβει όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής προκειμένου να υποστηριχθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του νησιού.  Έτσι, δεσμεύτηκε για την κατάθεση τροπολογιών για την διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου και την αναστολή συγχώνευσης της ΔΟΥ, ενώ άμεσα θα υπάρξει συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Ζερδελή -ο οποίος παραβρίσκονταν στη συνάντηση- με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα του Νοσοκομείου.
 
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ήταν ήδη ενήμερος για την πληθώρα των προβλημάτων στο νησί. Αναγνώρισε το ατελέσφορο της συγχώνευσης του νοσοκομείου και δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας. Για το θέμα της ΔΟΥ θα διερευνήσει την δυνατότητα αναστολής εφαρμογής της συγχώνευσης για ένα χρόνο. Παρέμβαση θα κάνει και προς το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του ΕΠΑΛ.
 
Από τη Νέα Δημοκρατία, υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μπούρα Α., ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα του ΕΠΑΛ Μούδρου. Για το νοσοκομείο και τη ΔΟΥ δήλωσε  ότι θα απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής κ. Π. Βογιατζής.
 
Στο ΠΑΣΟΚ, η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος κ. Σαλαγιάννη Ν., ο οποίος παρενέβη στον  Διοικητή ΙΚΑ –με τον οποίο είχαν ήδη συναντηθεί ο κ. Βαρελτζής μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερβέρη- και δόθηκε  διαβεβαίωση για άμεση λύση στο θέμα του ΚΕΠΑ. Διαβεβαίωσε επίσης για παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα. Για το νοσοκομείο και τη ΔΟΥ δεσμεύτηκε για παρέμβαση των υπευθύνων του κόμματος  στους αρμόδιους υπουργούς.
 
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής κ. Κατσώτης Χ. τόνισε το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα αναδείξει τα προβλήματα και θα διεκδικήσει λύσεις, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα κατατεθεί άμεσα τροπολογία για το Νοσοκομείο και τη ΔΟΥ στη Βουλή.
 
Εκτός προγράμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή κ. Σηφουνάκη Ν., ο οποίος για τα θέματα του Νοσοκομείου δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει βελτιώσεις σε ότι αφορά τις συνέπειες της συνένωσης και με τον βουλευτή κ. Βογιατζή Π., ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση με τη ΝΔ, αλλά για το θέμα του Νοσοκομείου δήλωσε αδυναμία παραπέρα παρέμβασης. Ο βουλευτής κ. Ζερδελής Ι. ήταν παρών στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και δήλωσε την ενεργό παρέμβαση του προς το Υπουργείο Υγείας.
 
Δεν έγινε δυνατό να συναντηθεί η αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, ούτε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, παρά την επίμονη επικοινωνία με τα γραφεία τους.
 
Η συνολική εκτίμηση της αντιπροσωπείας ήταν θετική για το γεγονός ότι τα προβλήματα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου τέθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις και υπήρξαν δεσμεύσεις για παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα. Δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε λύσεις. Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Μετράμε και εκτιμούμε  αυτούς που είναι δίπλα μας στον αγώνα.  Πλέον δεν υπάρχει κανείς που δεν ενημερώθηκε. Η βούληση για παρέμβαση και λύση είναι αυτή που μένει να καταδειχτεί.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ