23.2.2012 10:48

Στο «περίμενε» 250 δικαιούχοι πιστοποιητικού αναπηρίας από το Νοέμβριο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Την απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας καταγγέλλει στον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Χίου.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος, από το Νοέμβριο που ξεκίνησε η κατάθεση των δικαιολογητικών προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν από την Υγειονομική Επιτροπή, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση. Οι 250 δικαιούχοι του πιστοποιητικού στη Χίο αναμένουν και λύση καλείται να δώσει  η διοίκηση του ΙΚΑ.
Χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον κ. Σπυρόπουλο, η διοίκηση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ αναφέρει:
  
«Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΚΕ.Π.Α. Χίου έχει προκαλέσει ταλαιπωρία και αγανάκτηση στα Άτομα  με Αναπηρία και τις οικογένειές τους, αφού η λειτουργία του σε επίπεδο συγκέντρωσης δικαιολογητικών, προκειμένου να εξεταστούν από την Υγειονομική Επιτροπή για την πιστοποίηση και χορήγηση ποσοστού αναπηρίας έχει αρχίσει από τον Νοέμβριο και, παρ’ όλο που έχουν υποβληθεί περισσότερες από 250 αιτήσεις, δεν έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση καμιάς συνεδρίασης. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι δικαιούχοι να πηγαινοέρχονται στο ΙΚΑ για ενημέρωση και κανένας να μην μπορεί να δώσει πληροφορίες για το πότε θ’ αρχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή. Κάθε προσπάθεια δε επικοινωνίας με την Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ, τόσο από το ΚΕ.Π.Α. Χίου, από το σωματείο μας, όσο και από τους ενδιαφερομένους δεν έχει αποτέλεσμα, αφού η Διεύθυνση δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις. Η αγανάκτηση και η ανησυχία των ενδιαφερομένων κορυφώνεται, αντιλαμβανόμενοι ότι το τετράμηνο ισχύος των ιατρικών γνωματεύσεων τελειώνει  και, σύμφωνα με το νόμο, δεν θα ληφθούν υπόψη από τις Υγειονομικές Επιτροπές, αν και εφόσον αρχίσουν να συνεδριάζουν στη Χίο!!
Απαράδεκτη επίσης είναι η κατάσταση στο ΚΕ.Π.Α. Λέσβου, αφού στη σύνθεση της Υγειονομικής Επιτροπής δεν υπάρχει νευρολόγος για την εξέταση νευρολογικών παθήσεων (σκλήρυνση κατά πλάκας, σύνδρομα DOWN και Ν.Υ. κ.λπ.), για τις οποίες είναι απαραίτητη η παρουσία νευρολόγου ιατρού. Βεβαίως και εκεί οι γνωματεύσεις έχουν λήξει με υπαιτιότητα δική σας.
Αγανάκτηση ακόμη έχει προκαλέσει η διακοπή παροχής φαρμάκων και προμήθειας υλικών απαραίτητων για την αντιμετώπιση αναγκών σε χρόνιες παθήσεις από το ΙΚΑ, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 1-1-2012.
Το ποτήρι, κ. Διοικητή, έχει ξεχειλίσει και η κατάρρευση του Κράτους αποδομεί και διαλύει με τη μορφή «ντόμινο» τη Δημόσια Διοίκηση. Η κάκιστη διαχείριση των υπευθύνων εξαθλιώνει και ο λαός καλείται χωρίς αιδώ καθημερινά να «πληρώνει τα σπασμένα». Η κρίση που περνά ή χώρα μας είναι πρωτίστως κοινωνική και δεν θα μείνει αναπάντητη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με τη λήψη της παρούσας να μας απαντήσετε σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των πέντε εργάσιμων ημερών στα παρακάτω ερωτήματα:
1ον: Πότε θα αρχίσουν να συνεδριάζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές στο ΚΕ.Π.Α. Χίου;
2ον: Πότε θα στελεχώσετε την Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. Λέσβου με νευρολόγο ιατρό;
3ον: Πότε θα αρχίσει η πληρωμή των προμηθειών και των υπηρεσιών υγείας από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ.;
ΖΗΤΑΜΕ:
• Να μην απορριφθούν οι γνωματεύσεις που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους και έχει παρέλθει το 4μηνο ισχύος τους, χωρίς να έχουν εξεταστεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές, διότι δεν ευθύνονται γι’ αυτό και βεβαίως αδυνατούν να μπουν ξανά στη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία είναι επίπονη για τους ίδιους και επιβαρύνει το ήδη δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας.
• Να δοθούν τα επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις σε όλους όσων έχει ανασταλεί από 1-9-2011
Η εξαθλίωση των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους οδηγεί σε απόγνωση και απελπισία, που είναι συστατικά κοινωνικής έκρηξης.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Μετά το πέρας των πέντε ημερών, χωρίς άλλη προειδοποίηση, θα προβούμε σε μέτρα διεκδίκησης άλλης μορφής, για τα όποια αποτελέσματα της οποίας θα είστε εσείς υπεύθυνοι!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ τον χιώτικο λαό να σταθεί στο πλάι μας και να υποστηρίξει τον αγώνα μας, ο οποίος αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ