6.6.2013 10:26

Στο Όσλο ο Μουσουρούλης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συμμετείχε σε διεθνή υπουργική διάσκεψη στο Όσλο, που διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου «Nor-Shipping Conference». Στη διάσκεψη συμμετείχαν, πέραν του Έλληνα Υπουργού, οι Υπουργοί Μεταφορών (αρμόδιοι και για τη ναυτιλία) της Νορβηγίας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και της Σιγκαπούρης, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) Κόχι Σεκιμίζου και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις σχετικά με τη ναυσιπλοΐα στην Αρκτική, θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ελληνική ναυτιλιακή πολιτική. Ο κ. Μουσουρούλης ανέπτυξε τις θέσεις της Ελλάδας σχετικά με την ασφαλή διέλευση των πλοίων, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ανάγκη διαμόρφωσης, στο πλαίσιο του ΙΜΟ, ενός ενιαίου και ομοιόμορφου διεθνούς κανονιστικού πλαισίου για την Αρκτική.

Ο κ. Μουσουρούλης συμμετείχε επίσης στην κοινή Σύνοδο Υπουργών και του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ναυτιλίας (ICS), ενώ είχε και συνάντηση με τον Νορβηγό Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Τροντ Γκίσκε. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΙΜΟ, την υποστήριξη της ναυτιλίας με θετικά μέτρα, τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τα πλοία και τη συνεργασία σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε επίσης στο Νορβηγό ομόλογό του τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εν όψει της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ