21.3.2012 12:21

Στο νησί είναι αλλιώς

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

 
Την εξαίρεση των νησιών από τους περιορισμούς του υπουργείου Παιδείας με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις για την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων ζητά η ΕΛΜΕ Χίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφο της: «Με το υπουργική απόφαση 35415 που δημοσιεύτηκε στο φύλλο 1701 της εφημερίδας της κυβέρνησης την 1/8/2011, ορίστηκαν ως ελάχιστες χιλιομετρικές αποστάσεις για τις δωρεάν μετακινήσεις μαθητών γυμνασίων και λυκείων τα 2,5 χιλιόμετρα για τους πρώτους και τα 4 χιλιόμετρα για τους δεύτερους. Είναι βέβαιο ότι, οι αποστάσεις αυτές δεν μπορούν να ισχύουν σε νησιωτικές περιοχές με μεγάλο δίκτυο οικισμών (χωριών), καθώς η μορφολογία του οδικού δικτύου με ανωφέρειες και κατωφέρειες και με την απουσία πεζοδρομίων εμποδίζει την ομαλή και ασφαλή πεζή μετάβαση των μαθητών στη σχολική μονάδα.
Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να εξαιρέσουν τα νησιά από αυτούς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς που το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν οικονομικά τις ήδη εξαθλιωμένες οικογένειες, να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αύξηση της μαθητικής διαρροής».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ