15.7.2015 16:08

Στο μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής

ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στα ήθη, τα έθιμα  περασμένων δεκαετιών και στις διατροφικές συνήθειες της Καλαμωτής θα μας ταξιδέψει ο Προοδευτικός Όμιλος του χωριού, με τις δύο εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το διήμερο  17 και 18 Ιουλίου 2015.

Την Παρασκευή στις 20:30 στη μέσα πλατεία τα μέλη του θεατρικού τμήματος  με το έργο «Οι δανεικοί», θα μας μεταφέρουν με  το γλαφυρό τοπικό γλωσσάρι  στις εργασιακές συνθήκες και τον τρόπο ζωής της 10ετίας του 1950. Το Σαββάτο στις 21:00 στην έξω πλατεία, οι  επισκέπτες θα γευτούν το περίφημο τοπικό καρπούζι και τα εδέσματα που θα παρασκευάσουν οι νοικοκυρές, οι οποίες θα βάλλουν όλη τη μαγειρική τους τέχνη για να διαφημίσουν τα Καλαμωτουσομαγειρέματα.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι ενταγμένες  στο 2ο Φεστιβάλ Μαστίχας, που στοχεύει στην ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Χίου μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις που καλύπτουν την πόλη και τα Μαστιχοχώρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ