26.7.2014 10:22

Στο Κάστρο με το φανάρι

ΕΛΕΙΠΕ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με τα μάτια της ψυχής είδαν το Κάστρο πάνω από 200 συμπολίτες μας προχθές, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας του Κάστρου για περιήγηση στα σοκάκια και στις ομορφιές του υπό το φως λυχναριών και φαναριών.
Την ιστορία επιλεγμένων σημείων μέσα στο Κάστρο είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν όσοι συμμετείχαν στην περιήγηση που ξεκίνησε από την Πόρτα Ματζιόρε και τη Σκοτεινή Φυλακή, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Οθωμανικό Νεκροταφείο, το Μπαιρακλί Τζαμί, τον Αγ. Γεώργιο Κεχρί, τον Πύργο Κουλά, την Κρύα Βρύση, τα Οθωμανικά Λουτρά και τη Δυτική Πύλη Άνω Πορτέλο και την προς αυτήν αμυντική στοά.
Όπως περιγράφει η εθελοντική ομάδα "Το Κάστρο της Χίου ένας χαμένος παράδεισος", τις εντυπώσεις των επισκεπτών έκλεψαν οι επισκέψεις εντός των Λουτρών, της Σκοτεινής Φυλακής, αλλά και της Στοάς και Άνω Πορτέλο, οι οποίες έγιναν εφικτές χάρη στην υποστήριξη της δράσης της Ομάδας από την 3η Ε.Β.Α και το άνοιγμα από τους Φύλακες των πιο πάνω μνημείων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ