1.4.2014 16:04

Στο ΕΣΠΑ το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν. ΓΙΑΚΑΛΗ

Στο νέο ΕΣΠΑ δεσμεύτηκε δημοσίως ο Ν.Γιακαλής ότι θα ενταχθεί το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων. Όπως ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης, το έργο θα ενταχθεί, αμέσως μετά το άνοιγμα της σχετικής πρόσκλησης από την περιφέρεια, αφού έχει ήδη χαρακτηριστεί ώριμο, με ολοκληρωμένες όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και απαιτούμενες μελέτες και ως εκ τούτου, έχει προωθηθεί στο δήμο Χίου, ως φορέα υλοποίησης, για τα περαιτέρω και τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου.
«Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΑ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ», η οποία συστάθηκε από τα μέλη της ειδικής Επιτροπής που προ δεκαετίας όρισε ο πρώην δήμος Καρδαμύλων για το σκοπό αυτό, ανέλαβε την ουσιαστική υποστήριξη και προώθηση όλων των διαδικασιών, έτσι ώστε σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα του αισίου αυτού αποτελέσματος, μετά από πολύ και επίπονη εργασία και προσπάθεια» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΑ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ» .
Παράλληλα την Κυριακή 6 Απριλίου, στις 11.30 διοργανώνεται σχετική ημερίδα στην Αθήνα, υπό την αιγίδα δήμου και περιφέρειας, στην οποία θα ενημερωθεί η χιακή και ειδικότερα η καρδαμύλια παροικία της πρωτεύουσας για τη διαδρομή και την ολοκλήρωση της πορείας του έργου, μέσω της σύνταξης και υποβολής των μελετών, κτηριολογικών και μουσειολογικών.
Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα, θα ανακοινωθεί και ο νέος ρόλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας μας, όσον αφορά πλέον την υποστήριξη του Μουσείου, στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, στον αναπτυξιακό του ρόλο για τα Καρδάμυλα, τη Χίο και το Αιγαίο.

  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ