25.2.2013 12:44

Στο ΕΣΠΑ η Βιβλιοθήκη;

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ «ΚΟΡΑΗΣ»

Κι εκεί που όλα έδειχναν μαύρα για τη βιβλιοθήκη «Κοραής» με τα χίλια δυο κτιριακά προβλήματα, η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη για την ένταξη της στο ΕΣΠΑ, γεννά ελπίδες για την εξάλειψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Όπως εξήγησε ο Κ. Γανιάρης, η Περιφερειακή ενότητα προχωρά στην ολοκλήρωση μιας αρχιτεκτονικής στατικής και μηχανολογικής μελέτης για τη Βιβλιοθήκη «Κοραής» με τελικό στόχο την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ. « Το έργο είναι πολύ σημαντικό. Το έχουμε χαρακτηρίσει σημαία για το ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωση της μελέτης πιστεύω ότι το έργο θα ενταχθεί και θα προχωρήσει γιατί η Βιβλιοθήκη για μας αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό χώρο όχι μόνο του νησιού αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης» δήλωσε ο Κ. Γανιάρης.
Παράλληλα από την Περιφερειακή Διοίκηση ετοιμάστηκε κι άλλο πιο άμεσο πακέτο για τη Βιβλιοθήκη «Κοραής». Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο αποφασίστηκε η δωρεά στη Βιβλιοθήκηοπτικοαουστικού υλικού που συνίσταται σε έναν προτζέκτορα, έναν υπολογιστή κ.λπ τα οποία θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τη βιβλιοθήκη «Κοραής» στα προγράμματα που υλοποιεί αυτή την περίοδο με μαθητές νηπιαγωγείων δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ