28.1.2014 6:42

Στο αυτόφωρο η σύζυγος και ο αδερφός του Γ. Γιακουμάτου

Ενώπιον του αυτοφώρου δικαστηρίου οδηγούνται την Τρίτη η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς και  η διαχειρίστρια και ο λογιστής του οίκου ευγηρίας στο Νέο Ψυχικό, στον οποίο η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται ως πρόεδρος και ο αδελφός του ως δiευθύνων σύμβουλος. Μέχρι τη δίκη τους και οι τέσσερις  κατηγορούμενοι θα παραμείνουν κρατούμενοι στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Σε βάρος τους  η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανακριβούς έκδοσης φορολογικών στοιχείων (διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις ύψους 24.000€). Όλοι αρνούνται την κατηγορία.

Ακόμη, δεν αποκλείεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη να βρεθεί και ο ίδιος ο Γ. Γιακουμάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να αποφασίσει αν θα στείλει ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή.  

Και οι τέσσερις σε βάρος των οποίων ασκήθηκε η δίωξη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας, όταν και διαπιστώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις. 

Η σύζυγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμου Γιακουμάτου Ελένη και ο αδερφός του Δημήτρης οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό ο κύριος και η κυρία Γιακουμάτου, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην οικονομική αστυνομία έφτασαν από τον εισαγγελέα εντάλματα για τέσσερα πρόσωπα: την πρόεδρο της εταιρείας, τον διευθύνοντα σύμβουλο (αδερφός του κ. Γιακουμάτου), τον λογιστή και την υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας. 

«Πρόκειται για μια μικρή φορολογική παράβαση για την οποία δεν κληθήκαμε ποτέ, ούτε ενημερωθήκαμε για να δώσουμε εξηγήσεις. Αυτό είναι το έγκλημα» δήλωσε ο Μάκης Γιακουμάτος στα παραπολιτικά. 

Ο δικηγόρος τους, Δημήτρης Αβαρκιώτης, κατά την προσέλευσή τους την Δευτέρα στον Εισαγγελέα είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εντολείς του «αρνούνται τις κατηγορίες τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμη και δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Διαφωνούν με αυτό το σόου». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ