11.8.2015 10:44

Στο αναγνωστικό κοινό η "Κόντρα Γέφυρα" του Κ. Ζαφείρη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Σε ένα υποβλητικό, μαγευτικό περιβάλλον στον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Βολισσού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου η παρουσίαση του βιβλίου «Κόντρα Γέφυρα και άλλα διηγήματα» του συμπατριώτη μας συγγραφέα Κώστα Ζαφείρη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Άλφα Πι» και το Γυμνάσιο Βολισσού «Μιχάλης Παπαμαύρος» και τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες συμπολίτες μας.

Στην αρχική αναλυτική του παρουσίαση ο Δ/ντης του Γυμνασίου της Βολισσού Σωτήρης Παραδείσης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με το νέο του βιβλίο ο Κώστας Ζαφείρης καταξιώνεται ακόμη περισσότερο ως αξιόλογος Χιώτης συγγραφέας. Ένας συγγραφέας που μιλάει με τη δουλειά του και δεν χρειάζεται το θόρυβο γύρω από το όνομά του για γίνει γνωστός, όπως συμβαίνει με κάποιους συγγραφείς της πρωτεύουσας. Συνεχίζει έτσι την παράδοση της Χίου στον  πολιτισμό και τα γράμματα, η οποία, όσο κι αν βρίσκεται σε ύφεση στις μέρες μας δεν παύει να έχει σημαντικούς εκπροσώπους.»

Μιλώντας στη συνέχεια ο ίδιος ο συγγραφέας αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της έκδοσης αναφέρθηκε στη σχέση μυθοπλασίας και πραγματικότητας που διαπερνά τις σελίδες του βιβλίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Αν η φαντασία συμπίπτει με την πραγματικότητα, η ευθύνη κατά τη γνώμη μου βαρύνει την πραγματικότητα» γράφει κάπου ο Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλλέρι. Νομίζω ότι αυτή η, σε πρώτη ανάγνωση παραδοξολογία, κρύβει μέσα της μεγάλη δόση αλήθειας. Ας ρίξουμε απλά μια ματιά στην κοινωνική, πολιτική, καθημερινή πραγματικότητα γύρω μας και θα το διαπιστώσουμε. Πόσες φορές η κοινότοπη και κλισέ έκφραση «η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε φαντασία» δεν αποδεικνύεται αληθινή;»

Αποσπάσματα από τα 7 διηγήματα του βιβλίου διάβασαν η ηθοποιός Αρκαδία Ψάλτη και ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μπάμπης Σαχτούρης, μεταδίδοντας ατόφια τα συναισθήματα και τη συγκίνηση των ιστοριών της Κόντρα Γέφυρας στους ακροατές.-

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ