22.10.2012 11:01

Στις περιφέρειες τα μαθητικά δρομολόγια

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ξανά στις περιφέρειες περνά η αρμοδιότητα για τα μαθητικά δρομολόγια μετά την ψήφιση στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου. Ο βουλευτής Παύλος Βογιατζής, εισηγήθηκε υπέρ του συγκεκριμένου νομοσχεδίου υποστηρίζοντας πως με αυτήν την τροποποίηση θα σταματήσουν οι επανειλημμένες παρατάσεις και θα δοθεί μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές της χώρας.
Οι περιφέρειες κατά τον κ. Βογιατζή διαθέτουν και το προσωπικό και τη εμπειρία για να ανταπεξέλθουν ενώ περιορίζεται σημαντικά και ο αριθμός των διαγωνισμός για της εξεύρεση του ανάδοχου, περιορίζοντας και το κόστος.
Χαρακτηριστικό είναι ακόμη πως το νομοσχέδιο έχει προβλέψει την «τακτοποίηση» των οφειλών που εκκρεμούν από 01-01-2011 και έως 30-06-2012, ενώ εγγυάται τη δίκαιη κοστολόγηση όλων των μεταφορέων, προς αποφυγήν οποιασδήποτε ζημιάς σε βάρος τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ