26.5.2012 12:16

Στις επάλξεις

ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ - ΣΑΤΡΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ

Και ξαφνικά, λες και σβήστηκε από τον πολιτικό χάρτη. Οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι συμπιέζεται και κρατούν για αυτό την τρίτη θέση. Δεν ξέρω τι γίνεται πανελλαδικά, πάντως στη Χίο το ΠΑΣΟΚ δεν είπε την τελευταία του λέξη. Αυτό φάνηκε προχθές το απόγευμα, όταν στο σιωπηρό προσκλητήριο στελεχών που σάλπισε η Νομαρχιακή η προσέλευση ξεπέρασε τις καλύτερες προσδοκίες, σε βαθμό που να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν ως στενή την αίθουσα του δημαρχείου και να μεταφερθούν στην Περιφέρεια. Υπολογίζεται ότι απ’ τη σύναξη πέρασαν άνω των 100 στελεχών, με απούσα την Ελ. Τσουρή, η οποία είχε ενημερώσει ότι θα βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην Αθήνα. Η αρχική εισήγηση έγινε από το γραμματέα Ηλ. Κλεισσά κι ακολούθησε τοποθέτηση του βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλου, εστιασμένη στη λογική της πανστρατιάς για να ανανήψει το Κίνημα. Παρόντες και οι δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης κι αν έλειπε η ένταση της στιγμής που προκλήθηκε με πρωταγωνιστές το δίδυμο Σάτρα – Πολύδωρο, όλα θα έτειναν προς το ιδανικό.
 
Στόχος και νέοι
 
Ο βουλευτής έδωσε το κίνητρο. Να ανέβει σε πραγματικό επίπεδο ψήφων η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ στη Χίο κι, αν γίνεται, να ξαναγίνει πρώτο κόμμα. Για την επίτευξη του στόχου αποφασίστηκε να οργανωθούν ομάδες, οι οποίες θα δράσουν σαν τον παλιό καλό καιρό και κυρίως θα διαχύσουν το λόγο του Κινήματος σε όλη τη Χίο.
Το παρήγορο ήταν ότι στη συνάντηση αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, με επισήμανση στα λάθη και γενναία αυτοκριτική. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να θεωρείται από κανέναν δεδομένο. Να μετατραπεί σε πόλο που θα διαμορφώσει συνθήκες για να κυβερνηθεί με σοβαρότητα η χώρα», τονίστηκε.
Εξίσου παρήγορο  για το Κίνημα ότι πέρα από τις «παλιές καραβάνες» (Μ. Μεννής, Παν. Καμίτσης, Ν. Λεοντάρας, Ευθ. Μονίαρος, Λ. Λύκου, Ν. Μαμουνής, Ν. Κυριακός, Ευτ. Βλυσίδου), το λόγο πήρε και η γενιά στα χέρια της οποίας μεταβιβάζεται σταδιακά η τοπική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ (Γρ. Αλοιμόνου, Στ. Σάτρας, Στ. Καμπούρης) αλλά και πρόσωπα σχετικά πρωτοεμφανιζόμενα, όπως ο Παν. Καρατζάνος και ο Γ. Ρες. Από τη συνεδρίαση πέρασε, κάπως αργά, και ο Παν. Στεφάνου! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ