27.6.2015 10:23

Στις 12 το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής - Στις 7 η ψηφοφορία

Με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν ανακοίνωσε μόνο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή την απόρριψη των προτάσεων των πιστωτών, αλλά έμμεσα πλην σαφώς πήρε αρνητική θέση, απορρίπτοντας δηλαδή τις προτάσεις.

Ο πρωθυπουργός διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά την θεσμών κάνοντας λόγο για τελεσίγραφα, ενώ σημείωσε και την αρνητική επίπτωση που θα είχαν για την ελληνική κοινωνία οι προτάσεις αυτές.

Δηλώσεις υπέρ του δημοψηφίσματος και υπέρ του «όχι» στις προτάσεις των πιστωτών, έκαναν και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί η ολομέλεια του κοινοβουλίου για να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία.

Υπέρ του «όχι» αναμένεται να κινητοποιηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ . Σχετικές αποφάσεις αναμένεται να πάρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει μήνυμα ελπίδας για ολόκληρη την Ευρώπη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει τι πολιτικές πρέπει να εφαρμόσει στην επικράτειά του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Η ιστορία του Έθνους γράφτηκε με ΟΧΙ, το ΟΧΙ του 1940, το ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου στο σχέδιο Ανάν, το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου στην ταπείνωσή μας" έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων , Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ