21.8.2015 9:29

Στις 10 το πρωί δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μεϊμαράκη ο Παυλόπουλος

Διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη δίδει σήμερα στις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εχθές αργά το βράδυ.

Ο κ. Παυλόπουλος θα του αναθέσει τη διερευνητική εντολή για τη διακρίβωση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης. Όπως δήλωσε εχθές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις προθέσεις του είναι να λάβει την εντολή και να ξεκινήσει κύκλο επαφών. 

Οι πρώτοι αρχηγοί που προτίθεται να συναντήσει θα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά,

Πριν την τηλεφωνική επικοινωνία τους προκλήθηκε μίνι αναστάτωση, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας e-mail μέσω του οποίου του γνωστοποιούσε την ανάθεση της εντολής. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ενόχληση του κ. Μεϊμαράκη, την οποία δεν έκριβαν εχθές στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εχθές το βράδυ αναζήτησε τον κ. Μεϊμαράκη αρχικά μέσω της προσωπικής γραμματέως του και αργότερα μέσω της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου του κόμματος Πινελόπης Γαβρα, αλλά και μέσω του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου. Όταν ο κ. Παυλόπουλος δεν κατάφερε να μιλήσει με αυτούς τους τρόπους με τον κ. Μεϊμαράκη τότε απέστειλε σε αυτόν προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα, καθώς θεώρησε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας.

Λίγο μετά οι δύο άνδρες μίλησαν στο τηλέφωνο και η ένταση που, εν τω μεταξύ, είχε προκληθεί, κατεσβήσθηκε γρήγορα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ