22.4.2016 9:47

Στηρίζουμε το Συνεταιρισμό, όταν οι βουλευτές της Ν.Δ. υπέγραφαν τη διάλυση του

Η Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ... ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΑΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Την στήριξή της στην διατήρηση της αναγκαστικότητας και τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ποιοι επεδίωκαν με κάθε τρόπο και με σχετική αρθρογραφία την άμεση κατάργηση των συνεταιρισμών, επαναφέροντας τις αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του βουλευτή Λέσβου Π. Βογιατζή

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου αναφέρει: 

"Η  ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ώστε να εξυγιανθεί η κατάσταση στο συνεταιριστικό κίνημα.

Στο νομοσχέδιο αυτό αναγνωρίζεται και στηρίζεται  η αναγκαστικότητα της ΕΜΧ, μια πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, την οποία υποστηρίζαμε όταν βουλευτές της ΝΔ αρθρογραφούσαν με θέρμη για την κατάργησή της.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι μόνο με απόφαση της Γενικής  Συνέλευσης της ΕΜΧ και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία θα μπορεί  να αλλάξει το καθεστώς αναγκαστικότητας που ισχύει σήμερα.

Επίσης  διευκρινίζεται ότι η μετατροπή του Συνεταιρισμού θα μπορεί να πραγματοποιηθεί «κατόπιν έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης», αρμόδιου δικαστηρίου ή Εθνικού δικαίου.

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στήριξαν  την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο με τις τοποθετήσεις τους μέσα στη Βουλή, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια ότι «υπάρχουν συμφωνίες και δεσμεύσεις».  

 Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου με την στάση και την δράση της θα είναι σταθερά στο πλευρό της ΕΜΧ και θα στηρίζει αποτελεσματικά την αναγκαστικότητα του συνεταιρισμού αυτού".

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ