30.8.2012 10:47

Στήριξη των μαστιχοκαλλιεργητών ζητά η ΔΗΜ. ΑΡ. στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΔΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΑ

Στη Βουλή έφερε η Δημοκρατική Αριστερά το θέμα της καταστροφής που υπέστησαν οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, από την φωτιά που κατέκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
Ο γραμματέας της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης και η  βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος Νίκη Φούντα, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή περιγράφουν τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί μαστίχας της Χίου και απευθυνόμενοι στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητούν  να πληροφορηθούν εάν είναι στις προθέσεις του η άμεση εκπόνηση συγκεκριμένου και ρεαλιστικού σχεδίου στήριξης της καλλιέργειας μαστίχας, καθώς και εάν έχει εξετασθεί η ένταξη αντίστοιχης δράσης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου.
Όπως είναι γνωστό η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκη Φούντα, επισκέφτηκε τη Χίο, είδε από κοντά την καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές ενώ ενημερώθηκε και από τοπικούς φορείς για τα προβλήματα τόσο των παραγωγών μαστίχας όσο και των άλλων καλλιεργητών γης.
Χαρακτηριστικά στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρουν:
«Με δεδομένη τη βραδύτητα ανάπτυξης του μαστιχόδεντρου αλλά και της μοναδικότητάς του, είναι επιτακτική η ανάγκη να  στηριχθούν άμεσα οι καλλιεργητές μαστίχας, να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες στρεφόμενοι σε διαφορετικά είδη ταχύτερης απόδοσης, και να μην καλυφθούν οι καμένες εκτάσεις με οτιδήποτε άλλο.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1) Είναι στις προθέσεις του η άμεση εκπόνηση συγκεκριμένου και ρεαλιστικού σχεδίου στήριξης της μοναδικής αυτής καλλιέργειας;
2) Έχει εξετασθεί η ένταξη αντίστοιχης δράσης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ