21.7.2015 11:33

Στήριξη της κυβέρνησης από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΕΤΡΑ ΒΑΖΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η πρόθεση των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την Κυβέρνηση παρά την κακή συμφωνία, αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά τους διαφωνούντες και τις απόψεις ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να επιστρέψει στις αρχικές της θέσεις υιοθετώντας το σενάριο της ρήξης με την Ευρώπη και το Ευρώ η Νομαρχιακή του κόμματος αποφάσισε να εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή της με το οριακό 5-4, στην Κυβέρνηση αφού όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Είναι η μόνη κυβέρνηση που πρέπει και μπορεί να εφαρμόσει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής. Είναι η μόνη κυβέρνηση η οποία πρέπει και μπορεί να βρει αντισταθμιστικά μέτρα στο κοινωνικό πεδίο, να εκμεταλλευτεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ των χρημάτων που θα μπουν στη χώρα, βαδίζοντας τον μονόδρομο της ανάπτυξης και όχι όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όταν με τα χρήματα αυτά έκλειναν στόματα ή εξαργύρωναν προεκλογικά γραμμάτια».

Στην ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για την ενότητα του κόμματος με την Νομαρχιακή να καλεί τα στελέχη, τα μέλη, και τους φίλους του κόμματος που ψήφισαν «όχι» : «στη βάση της συλλογικότητας και των κοινών αποφάσεων να δεσμευτούν ότι δεν θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, γιατί τότε πια δεν θα υπάρχει ΚΟ και θα πέσει η Κυβέρνηση (κάτι που το εύχεται όλο το νεοφιλελεύθερο τόξο εντός και εκτός Ελλάδας)».

Φρένο στα αριστερόμετρα

Όπως σημειώνει το κομματικό όργανο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πορεία, κανένας δεν είναι πιο αριστερός από τον άλλο, όλοι μας το έχουμε δείξει μέσα από τους καθημερινούς μας αγώνες και δεν πρέπει να απεμπολήσουμε την ΕΛΠΙΔΑ του κόσμου», σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι συγκρίσεις και οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των τοπικών στελεχών.

«Δεν πρέπει κανείς και καμία βουλευτής να δώσει την δυνατότητα στις συντηρητικές δυνάμεις να ξαναπάρουν την διακυβέρνηση του τόπου.

Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο (πχ παραγωγική ανασυγκρότηση, επάρκεια σε αγαθά, μέτρα δικαιότερης κατανομής βαρών, χτύπημα φοροδιαφυγής, φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού, αντικατάσταση αντιλαϊκών μέτρων με ισοδύναμα, εκδημοκρατισμός ΔΔ, άμεση αντικατάσταση στελεχών ΔΔ που έχουν συνδεθεί με προηγούμενες κυβερνήσεις)   ΆΡΑ έχει νόημα ακόμα και αυτή τη σκληρή συμφωνία να τη διαχειριστεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Να λειτουργήσουν τα όργανα του Κόμματος ΠΓ, ΚΕ κλπ

Από εδώ και πέρα να φροντίσουμε να επεξεργαστούν εναλλακτικές προτάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ