20.7.2015 17:09

Στήριξη ευρωπαϊκού επιπέδου ζητά η Χρ. Καλογήρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ 250 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την υποστήριξη των ευρωπαϊκών Περιφερειών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ζήτησε σήμερα με επιστολή που απέστειλε σε περισσότερες από 250 Περιφέρειες και Δήμους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

«Τη στιγμή που η διαχείριση της κρίσης και η δυσκολία αντιμετώπισής της από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απομακρύνει τους πολίτες από τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, οι Περιφέρειες  μπορούν με την κοινή τους δράση να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη και να σφυρηλατήσουν κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας», δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου λόγω της γεωγραφικής θέσης και της επιβάρυνσης εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, κατέδειξε την ανάγκη η Ευρώπη να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της ομοθυμίας και της αλληλεγγύης.

«Η αλληλεγγύη δεν περιορίζεται στην ανθρωπιστική βοήθεια ή τα δάνεια και τις αποπληρωμές τους. Έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενός κοινού μέλλοντος και την κοινή εργασία για μια Ευρώπη που θα ενώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα καλωσορίζαμε κάθε πρόταση που οδηγεί σε βιώσιμα αποτελέσματα ή αντιμετωπίζει επείγουσες ανάγκες πολιτών. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα καλωσορίζαμε ιδιαίτερα την ηθική σας υποστήριξη στην προσπάθειά μας να επανεκκινήσουμε και να στηρίξουμε την τοπική μας οικονομία», προσέθεσε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ