3.4.2015 22:50

Στήριγμα στην Θαλασσινού βρήκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

ΣΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

Συνάντηση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Φωτ. Θαλασσινού στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Ζαφείρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του εκπροσώπου της διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δημ. Αυγουστίδη ο οποίος μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή αντάλλαξαν  απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις στη θεματική αντιπεριφερειάρχη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία βάσεως μιας νέας συνεργασίας με την Περιφέρεια συζητώντας παραλλήλα την πιθανότητα άμεσης ένταξης δράσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  στο γενικότερο πολιτιστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Οι κύριοι Αυγουστίδης και Ζαφείρης επεσήμαναν ότι επιθυμία διοίκησης και διεύθυνσης είναι να κατορθωθεί η παρουσία του περιφερειακού θεάτρου στα απομακρυσμένα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πράγμα για το οποίο η στήριξη της Περιφέρειας εφόσον προκύψει, θα είναι καταλυτική.

Σε πρώτο επίπεδο αποφασίστηκε η άμεση έρευνα, ο σχεδιασμός και ο προϋπολογισμός του θεάτρου να κατατεθεί στην κ. Θαλασσινού η οποία έχει και το βάρος του συντονισμού, με το ενδεχόμενο η θεατρική παραγωγή «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά να ταξιδέψει στα άλλα νησιά της Περιφέρειας αυτό το καλοκαίρι.

Για το μέλλον, συμφωνήθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να μένει σε άμεση επαφή και σε κοινό σχεδιασμό με την Περιφέρεια ώστε αναλόγως των δυνατοτήτων, η παρουσία του πρώτου σε απομακρυσμένους τόπους της Περιφέρειας να πραγματοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, τη «δύσκολη» εποχή δηλαδή κατά την οποία οι ακρίτες του Αιγαίου στερούνται καλλιτεχνικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτων.      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ