16.7.2015 10:50

«Στην κυβέρνηση η ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Για πρωτοφανές αδιέξοδο ως απόρροια των τραγικών εκτιμήσεων και χειρισμών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του με αφορμή την χθεσινή ψηφοφορία για το 3ο μνημόνιο ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Βρεθήκαμε εδώ και ένα μήνα σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο. Βρεθήκαμε σε αυτό το αδιέξοδο λόγω των τραγικά λάθος εκτιμήσεων και χειρισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Οι Τράπεζες έκλεισαν, η αγορά πάγωσε, η αξιοπιστία της χώρας μας καταρρακώθηκε, η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη αμφισβητείται. Όλα άλλαξαν με το δημοψήφισμα προς το δυσμενέστερο.

Η χτεσινή συμφωνία είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τον Ελληνικό λαό. Περιέχει πολλαπλάσια μέτρα από όσα χρειαζόμασταν τον Ιανουάριο. Η ευθύνη για την επιδείνωση ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση. Περιέχει ένα μείγμα φορολογικών μέτρων, αποκλειστικής επιλογής της Κυβέρνησης.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο βάρος της ευθύνης λύγισαν και έγιναν πολιτικοί λιποτάκτες. Μας έπεσε λοιπόν ένα βάρος εμάς, της αντιπολίτευσης που δεν μας αναλογούσε. Από τον Ιανουάριο φωνάζουμε με όλη μας της δύναμη για το λάθος δρόμο που ακολουθούμε, αλλά δεν ακουστήκαμε. Περιγράψαμε αυτά που θα συμβούν και μας είπαν κινδυνολόγους.

Η Νέα Δημοκρατία με πίστη στις αρχές και τις αξίες της, προσέρχεται στη σημερινή συζήτηση – ψηφοφορία  έχοντας ως μοναδικό γνώμονα να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε η παράταξη της ευθύνης και για μια ακόμη φορά θα βάλουμε πλάτη για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή και η ακραία φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Μπροστά στον κίνδυνο της ολικής καταστροφής αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε μια κακή συμφωνία. Επαναλαμβάνω, για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την επί πέντε μήνες ανερμάτιστη, επιπόλαιη και ανεύθυνη πολιτική που ακολούθησε. 

Ειδικά το θέμα της κατάργησης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά βρίσκεται ενώπιον μας γιατί το ενέταξε τον Φεβρουάριο ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή του προς το Eurogroup αλλά και ο κ. Τσίπρας στη 47 σελίδων πρόταση που υπέβαλλε στους θεσμούς.

Χθες το απόγευμα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Ευάγγελο Μεϊμάρακη και τον ενημέρωσα για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση εγκλώβισε τους βουλευτές με την συμπερίληψη όλων των μέτρων σε ένα άρθρο.

Η Κυβέρνηση καταργεί αρχικά τον μειωμένο ΦΠΑ στα μεγάλα τουριστικά νησιά. Έστω και την ύστατη ώρα την καλώ να επανεξετάσει τα σχέδια της για την επόμενη χρονιά, και να μην προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα παραμεθόρια νησιά.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ