8.4.2016 8:53

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» η Λαϊκή Συσπείρωση

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του πατέρα Αντωνίου και των στελεχών της ΚΙΒΩΤΟΥ στο Αίπος για επίσκεψη,  κλιμάκιο της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου αποτελούμενο από τον επικεφαλής της Μάρκο Σκούφαλο και τα στελέχη της Κλαίρη Γιόμελου-Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη,  επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τουριστικού χωριού, όπου φιλοξενείται η ΚΙΒΩΤΟΣ.

Ύστερα από ξενάγηση στο χώρο, που σημειωτέο, δεν είναι άγνωστος στο κλιμάκιο της παράταξης, ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε  θέματα σχετικά με την αποστολή, το έργο, την οργάνωση και τη λειτουργία της ΚΙΒΩΤΟΥ, αλλά και το επίμαχο ζήτημα της πρόθεσης  πώλησης του τουριστικού χωριού σ’ αυτήν, η ΛΑ.Σ. κάνει γνωστό ότι:

  • Θεωρεί αξιοθαύμαστη την κοινωνική προσφορά και τη λειτουργία της ΚΙΒΩΤΟΥ και αναμφίβολα αξίζει την αναγνώριση και το σεβασμό όλου του  λαού, γι΄ αυτό και αθόρυβα και ποικιλότροπα στηρίζει το έργο της. Ειδικά τούτες τις γκρίζες μέρες, που οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι εξανδραποδίζουν λαούς μετατρέποντάς τους σε ικέτες ζωής, η αποστολή φιλοξενίας και εναγκαλισμού με  των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων – μεταναστών από την ΚΙΒΩΤΟ, της προσθέτει ακόμη περισσότερα εύσημα.

 

  •  Όσον αφορά την πρόθεση πώλησης των εγκαταστάσεων του Αίπους από το Δημοτική Αρχή στην ΚΙΒΩΤΟ, ξεκαθαρίστηκε ότι:

α. Η θέση της ΛΑ.Σ. κατά της πρόθεσης ξεπουλήματος είναι οριστική και αμετάκλητη, όπως ακριβώς διακηρύχτηκε ξεκάθαρα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23-3-2016, όπου συζητήθηκε το θέμα.

β. Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας-λαϊκής περιουσίας, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιος κι αν είναι ο υποψήφιος αγοραστής.

γ. Προτείνουμε την παραχώρηση των τουριστικών εγκαταστάσεων στην ΚΙΒΩΤΟ με ενοίκιο 6 - 7.000 € ή ας  πληρώσουν τις 370.000 € και να τους παραχωρηθεί για 50  χρόνια, που σημαίνει 7.500 € το χρόνο. Καμιά συναίνεση όμως, στην εκποίηση της γης μας.-          

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ