3.10.2013 15:26

Στην Ευρώπη το ζήτημα του νεοναζισμού

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Πρωτοβουλία για την οριστική αντιμετώπιση, νομική και θεσμική των νέο-ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη ανέλαβε ο Χιώτης βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος από κοινού με τη βουλευτή Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη.

Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης η οποία συνεδριάζει στο Στρασβούργο και υπογράφτηκε από 44 βουλευτές και 21 κράτη- μέλη.

Σκοπός της πρότασης είναι ο καθορισμός γενικών νομικών αρχών για την αντιμετώπιση των νεοναζιστικών κομμάτων με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

«Η Συνέλευση ανησυχεί για την άνοδο του νεο-ναζισμού στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, και τη γενικευμένη έλλειψη ενός νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ρητορικής του μίσους.
 Δεν χωρεί ατιμωρησία στο αυξανόμενο κύμα της μισαλλοδοξίας, της ρατσιστικής βίας και των ρατσιστικών πολιτικών κομμάτων που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υπό το πρίσμα αυτών των παραδειγμάτων και τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Συνέλευση θα ορίσει τις γενικές νομικές αρχές σχετικά με το θέμα»,
αναφέρουν μεταξύ άλλων στην εισήγησή τους οι δύο Έλληνες βουλευτές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ