3.10.2013 15:26

Στην Ευρώπη το ζήτημα του νεοναζισμού

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Πρωτοβουλία για την οριστική αντιμετώπιση, νομική και θεσμική των νέο-ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη ανέλαβε ο Χιώτης βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος από κοινού με τη βουλευτή Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη.

Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης η οποία συνεδριάζει στο Στρασβούργο και υπογράφτηκε από 44 βουλευτές και 21 κράτη- μέλη.

Σκοπός της πρότασης είναι ο καθορισμός γενικών νομικών αρχών για την αντιμετώπιση των νεοναζιστικών κομμάτων με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

«Η Συνέλευση ανησυχεί για την άνοδο του νεο-ναζισμού στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως η «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, και τη γενικευμένη έλλειψη ενός νομικού πλαισίου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της ρητορικής του μίσους.
 Δεν χωρεί ατιμωρησία στο αυξανόμενο κύμα της μισαλλοδοξίας, της ρατσιστικής βίας και των ρατσιστικών πολιτικών κομμάτων που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υπό το πρίσμα αυτών των παραδειγμάτων και τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Συνέλευση θα ορίσει τις γενικές νομικές αρχές σχετικά με το θέμα»,
αναφέρουν μεταξύ άλλων στην εισήγησή τους οι δύο Έλληνες βουλευτές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ