28.1.2014 9:33

Στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου από τη ΛΑ.Σ. το θέμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Στην αποστολή μαζικών επιστολών προχωρά ο δημοτικός συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με πρωτοβουλία των συμβούλων Μ. Σκούφαλου, Κλ. Κωστάλα, Στ. Αμπαζή και Στ. Βαρβάκη αναφορικά με το ζήτημα των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Δήμος Χίου με την Κοινωνική Συνεταιριστική Εταιρία.
Η εποστολή έχει αποδέκτη την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Χίου, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Απομεντρωμένη Διοίκηση Βορείου Αιγαίου.
Αναφορικά στην επιστολή του ο συνδυασμός αναφέρει: 

«Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει  διαστάσεις επιδημίας ,είτε ο Δήμος είτε τα νομικά του πρόσωπα, ΔΗΚΕΧ, Νομικό πρόσωπο  Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝΧ, να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις  με τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».
Το είδος των συμβάσεων και το περιεχόμενό του ς παραπέμπουν  φωτογραφικά  σε εξυπηρέτηση  ιδιοτελών  συμφερόντων  σε πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα -τρεις συμβάσεις  αφορούν  στην ίδια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- και αμέσως  και σαφώς καταργούν  κάθε αξιοκρατία  στις προσλήψεις , αφού γίνονται  από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όχι  με διαδικασίες και όρους ΑΣΕΠ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε  ότι η Προγραμματική σύμβαση  που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προέβλεπε  80.000€  συμμετοχή  του Δήμου  και 114,60 € του ετέρου συμβαλλόμενου, ασχέτως αν μετά την κατακραυγή αποσύρθηκε.
Όλη αυτή η κατάσταση μπροστά και στην προεκλογική  περίοδο είναι σκανδαλώδης , παραπέμπει  σε πολιτική διαπλοκή  και ζημιώνει κατάφορα τον χιώτικο λαό  από τη στιγμή  που το δημόσιο χρήμα σπαταλιέται  σε αντικείμενα  που καλύπτονται από τον Δήμο  και τις υπηρεσίες του, ενώ πρόκειται  για χρήματα που  μαζεύονται με τον ιδρώτα  και αίμα του λαού μας.

Σας καταγγέλλουμε  αυτή την κατάσταση , ζητάμε  να πράξετε τα δέοντα , ώστε να επιστραφούν πίσω αυτές οι συμβάσεις  και σας ζητάμε να περιφρουρήσετε  τα συμφέροντα ενός λαού που χειμάζεται  για να στήνουν πανηγύρια  στο σβέρκο του Δημοτική Αρχή και κύκλος ιδιωτών. Άλλωστε  αυτό θεωρούμε είναι και  το καθήκον σας».

Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μάρκος Σκούφαλος
Κλεάνθη Κωστάλα
Στέλλα Αμπαζή
Σταύρος Βαρβάκης

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ