18.6.2015 12:34

Στην Εισαγγελία σέρνει τον Δασάρχη ο Στ. Κάρμαντζης

ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αναμένεται να καταθέσει κατά του Κ. Μπέλλα, ο Στ. Κάρμαντζης μετά την χθεσινή απάντηση του δασάρχη ότι η Περιφέρεια αδίκως κατηγορεί το Δασαρχείο για «εγκληματική αδιαφορία» καθώς δεν υπέβαλλε ποτέ αίτημα για επέμβαση στον δρόμο της Νέας Μονής.

Όπως προκύπτει από το έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κάρμαντζης ήδη από τις 17 Νοεμβρίου 2014 η Περιφέρεια ζητούσε άδεια επέμβασης στο δρόμο από Νέα Μονή – Παφυλίδα Δαφνώνα έπειτα από ζημιές που σημειώθηκαν εξαιτίας των θεομηνιών του Χειμώνα. 

Της καθυστέρησης απάντησης από πλευράς Δασαρχείου ακολούθησαν οι δηλώσεις του Στ. Κάρμαντζη περί εγκληματικής αδιαφορίας της δασικής υπηρεσίας καθώς και η απάντηση του Κ. Μπέλλα ότι ουδέποτε η περιφέρεια υπέβαλλε αίτημα για να επέμβει στο σημείο του δρόμου της Νέας Μονής που πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα. 

Για την ιστορία πάντως, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία το Δασαρχείο έδωσε το «πράσινο φως» στις 15 Ιουνίου 2015, δηλαδή 8 μήνες μετά το αίτημα που κατέθεσε η Π.Ε. Χίου και φέρει την υπογραφή της Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Τσικολή.

«Περισσότερα λόγια είναι περιττά, αν και υπάρχει σωρεία πληροφοριών και στοιχείων. Ας σκεφτούμε μονάχα αν η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία χαρακτηρίζουν τη μεταχείριση ενός έργου δημοσίου συμφέροντος, τι μεταχείριση έχει ο απλός πολίτης από τον εν λόγω δημόσιο λειτουργό.

Επειδή όμως η οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από εμμονές και γραφειοκρατία τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κάρμαντζης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ