1.3.2012 15:33

Στη Νέα Υόρκη του Γ. Ζυμαράκη

Η ΝΕΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τη Νέα Υόρκη, την πόλη που τον ανέδειξε ως ζωγράφο και τον φιλοξένησε παράλληλα για πολλά χρόνια, νοσταλγεί ο δημιουργός Γιώργος Ζυμαράκης, της οποίας τη νοσταλγία αποτυπώνει στα έργα της τελευταίας του εικαστικής συλλογής που την παρουσιάζει στο κοινό από το Σάββατο στην gallery ARTION, επί της οδού Ηροδότου 9 στο Κολωνάκι.
«Η Νέα Υόρκη στην Αθήνα - Νοσταλγική καινοτομία με μια νότα τζαζ» είναι επακριβώς ο τίτλος της εικαστικής αυτής παρουσίασης, η οποία θα φιλοξενείται στον προαναφερθέντα χώρο έως το Σάββατο 31 Μαρτίου.
Αγαπημένη πόλη
Στις πολλές όψεις που συνθέτουν το λαμπερό του έργο, για την ακρίβεια φωτεινό, ο εικαστικός Ζυμαράκης ή Zym, σύμφωνα με την καλλιτεχνική του υπογραφή,  παρουσιάζει στους φίλους του έργου του ένα ύμνο στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη, όπου έζησε από το 1956 έως το 1984, αποτυπώνοντας το χρώμα μιας ενότητας αφιερωμένης στο νεοαναγειρόμενο No 1 World Trade Center – Freedom Tower, για την οποία ακροβατεί και τελικά ισορροπεί  ανάμεσα στο αφηρημένο και το ρεαλιστικό.
Τα συγκεκριμένα έργα συνδυάζουν τις πολύπτυχες επιρροές του Zym, από την πρώτη του επαφή στη Νέα Υόρκη με τη δουλειά των Mondrian, Hopper, Ad Reinhardt, Barnett Newman, Saul Steinberg, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όπου έκανε και την πρώτη του ατομική έκθεση καθώς και ομαδικές με τους νεορεαλιστές Richard Estes, Alex Katz και άλλους.
Ο ίδιος θεωρεί ότι προγενέστερα έργα του ότι έχουν τη χροιά της  κλασσικής μουσικής, τα έργα της παρούσας έκθεσης  «Nyghts» έχουν νότες τζαζ και μια αθωότητα, αντιπροσωπευτικής του δημιουργού, όχι όμως απλοϊκότητας, καθώς ο θεατής παρασύρεται σε μια αίσθηση αγαλλίασης, ακόμα και ανανέωσης.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου, από 12.00 έως 16.00, ενώ περεταίρω πληροφορίες παρέχονται στην ARTION GALLERIES,                        στο τηλέφωνο 2107214 198, στην ιστοσελίδα  www. artiongalleries.com, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kmartadvisory@artiongalleries.com.
               

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ