28.2.2017 12:31

Στη Λέσβο η Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε νέα Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, η οποία και συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δίδοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στα υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά, αλλά και στις μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς. Ειδική αναφορά έγινε στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, με την Περιφερειάρχη να επαναλαμβάνει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών και ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου.

Νωρίτερα η κα. Καλογήρου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης-παραλαβής δύο διασωστικών σκαφών από το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης (Royal National Lifeboat Institution) στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα της Μυτιλήνης παρουσία της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η θαλάσσια έρευνα και διάσωση συνοδεύεται από μεγάλα προβλήματα, είναι πάντα ένα κατόρθωμα και πάντα ένας άθλος και μόνο όσοι έχουν εμπειρία μπορούν να αντιληφθούν το εύρος και τη σημασία της προσφοράς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Σε μια εποχή που τα προβλήματα μεγαλώνουν, κάθε πράξη συμμετοχής, κάθε απόφαση προσφοράς, κάθε διάθεση χρόνου και υλικών μέσων, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ