26.6.2012 14:34

Στη χιώτικη "Οικόπολις" η ανακύκλωση του Δήμου Χίου

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2012, ήταν ο ορισμός του αντιδημάρχου Γ. Λιγνού,  ως εκπροσώπου  για τη διοικητική παραλαβή για χρήση του έργου "Ανακατασκευή ορειβατικού καταφυγίου Βικίου"  και η παραχώρηση του καταφυγίου στον ορειβατικό σύλλογο και στο τμήμα προσκόπων Χίου.
Επίσης, μετά τη διενέργεια 2 άγονων δημοπρασιών, το Δ.Σ. αποφάσισε την ανάθεση των εργασιών "Διάθεση εξοπλισμού ανακύκλωσης"  και "Υπηρεσίες αποκομιδής ανακύκλωσης υλικών" στην εταιρεία «Οικόπολις», ολοκληρώνοντας μια επίπονη διαδικασία, με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος ορθής  διαχείρισης απορριμμάτων για το δήμο μας.
Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και με βάση την εγκύκλιο 4071 του Υπουργείου Εσωτερικών, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκαν μειώσεις μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων κατά 20%, κατόπιν υποβολής σχετικών αιτημάτων.
Στην εν λόγω συνεδρίαση, συνεχίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξεύρεση χώρων στάθμευσης, αποφασίσθηκαν οι εκμισθώσεις ακινήτων για δημιουργία χώρων στάθμευσης στην Αγία Φωτιά, στο Λιθί, στη Λίμνη, στην Καλλιμασιά και στο Πυργί.
Κατόπιν έγκρισης από το ΑΣΕΠ, αποφασίστηκε η πρόσληψη 40 ατόμων, με σύμβαση εργασίας 8μηνης διάρκειας, στον τομέα της καθαριότητας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης στον τύπο.
Τέλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε η έγκριση πιστώσεων για τις απαιτούμενες δράσεις με στόχο την ένταξη 4 πολυσύχναστων παραλιών της Χίου στο Διεθνές Πρόγραμμα βράβευσης "Γαλάζιες Σημαίες". Συγκεκριμένα προβλέπονται λήψεις δειγμάτων και αναλύσεις θαλασσίων υδάτων και η κατασκευή διαδρόμων πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες, που θα διεκδικήσουν την απόκτηση της γαλάζιας σημαίας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ