15.1.2017 14:13

Στη Χίο οριστικά το Τμήμα Τουρισμού ανακοίνωσε ο Γ. Θεοτοκάς

Την αποδοχή της απόφασης της Συγκλήτου από το Υπουργείο Παιδείας και συνάμα την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Χίου, την επανίδρυση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Χίο εξήγγειλε από το βήμα του Ομηρείου πριν λίγη ώρα ο γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Θεοτοκάς, χαιρετίζοντας την παρουσίαση του master plan του κεντρικού λιμένα Χίου, ανακοίνωσε την ευχάριστη εξέλιξη και την ένταξη του Τμήματος στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Το νέο πανεπιστημιακό τμήμα, κατά τον κ. Θεοτοκά, θα συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική πρόοδο του νησιού και κατ’ επέκταση της κρουαζιέρας, επομένως καθιστά αναγκαίες τις βελτιώσεις των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών.

Κατά πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου έχει ήδη υπογράψει την απόφαση, η οποία έχει πάρει το δρόμο δημοσίευσης στο ΦΕΚ.

Η ίδρυση του νέου Τμήματος είναι αποτέλεσμα διεκδίκησης πολλών ετών, καθώς ήδη από το 2007 είχε διατυπωθεί η ανάγκη λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού Τμήματος, η οποία θα προσεγγίζει διεπιστημονικά την λειτουργία και ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας και διεθνώς και θα επιφέρει πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη. Το Τμήμα είχε ιδρυθεί και το 2009 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Π.Δ. 170/01.09.2009 (ΦΕΚ Α΄205), χωρίς ποτέ να ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο επιλογής για τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια καταργήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η απόφαση η έδρα του Τμήματος να οριστεί στη Χίο εδράζεται στην πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου. Σύμφωνα μ’ αυτή, η Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, που εδρεύει στη Χίο, προσφέρει το πλέον πρόσφορο ακαδημαϊκό έδαφος για την γόνιμη ένταξη του νέου Τμήματος, παρουσιάζει ισχυρή συνάφεια γνωστικών αντικειμένων και διαμορφώνονται βέλτιστες ακαδημαϊκές προοπτικές διδακτικών και ερευνητικών συνεργειών με τα υπόλοιπα Τμήματα της Χίου, δεδομένης της εξωστρέφειας και διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στους αλληλένδετους τομείς της οικονομικής επιστήμης και διοίκησης επιχειρήσεων, ναυτιλίας, μεταφορικών συστημάτων και νέων τεχνολογιών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ