13.5.2015 16:21

Στη Χίο ο Πρ. Παυλόπουλος; [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ- ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες αναλύθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα ενώ ο κ. Μηταράκης απηύθυνε πρόσκληση στον Π. Παυλόπουλο να παραστεί στις εκδηλώσεις της επετείου της απελευθέρωσης του νησιού στις 11 Νοεμβρίου, πρόσκληση που για αρχή έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Μετά την συνάντηση ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να του μεταφέρω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας. Ο κ Πρόεδρος είναι μια προσωπικότητα που μπορεί να συνθέτει και ενώνει. Και αυτό ακριβώς είναι τώρα το ζητούμενο για τη χώρα μας αλλά και το στοίχημα για τον πολιτικό κόσμο: Να κοιτάξουμε μπροστά, να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά, να συνεννοηθούμε και να πορευθούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι.

Αρκετά εγκλωβιστήκαμε στα ψευτοδιλήμματα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Ρήξη με τους εταίρους, καταστροφή ή συνθηκολόγηση και υποταγή. Καθώς το βάρος περνάει στην γενιά μου, εμείς οι νεότεροι έχουμε χρέος να αντισταθούμε στην αναβίωση διαχωριστικών γραμμών. Τώρα, μετά από πέντε χρόνια σκληρών οικονομικών θυσιών μόνο μια γραμμή είναι χρήσιμη: η γραμμή της συνεννόησης και του διαλόγου με την κοινωνία για το πώς θα οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Αυτό που προέχει και δε μπορεί να αναστέλλεται διαρκώς είναι το νοικοκύρεμα και η ανάπτυξη της χώρας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι δανειστές μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ