27.7.2015 11:49

Στη Χίο ο Μικρός πρίγκιπας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"

"Οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να γνωρίσουν το οτιδήποτε. Αγοράζουν τα έτοιμα πράγματα από τα καταστήματα. Αλλά δεν υπάρχει κανένα κατάστημα στο κόσμο από το οποίο να μπορούν να αγοράζουν φίλους και έτσι οι άνθρωποι δεν έχουν πια κανένα φίλο. Εάν θες ένα φίλο, εξημέρωσε με..."

Με αυτό και με άλλα πολλά θα ακολουθήσουμε ένα προς ένα τα βήματα του Μικρού Πρίγκιπα που φτάνει στη Χίο για μια και μοναδική παράσταση στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", στις 21.00 με την ομάδα "Μαγικές Σβούρες".

Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί ,τον Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη, αυτός ,τα τρία του ηφαίστεια και ένα  τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε  στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, που ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς ! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του. Αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο και τα παιδιά .Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα σε υπέροχες μελωδίες συνθετών του τέλους του 19ου αιώνα έως τις αρχές του 20ου όπως ο Offenbach , ο Holst , ο Saint-Saëns και  ο Brahms. Και για φινάλε ένα ολοκαίνουριο τραγούδι του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη.

 

 Συντελεστές:   

 

Κείμενο –Σκηνοθεσία  : Δημήτρης Αδάμης

 

Σκηνικά-Κοστούμια       : Γεωργία Μπούρδα

 

Kίνηση                            : Αντιγόνη Γύρα

 

Ενορχήστρωση-Διασκευή:Γιώργος Κωνσταντινίδης

 

Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης

 

Μουσική Επιμέλεια :   Δημήτρης Αδάμης

 

Φωτισμοί                     : Γιώργος Ανεστόπουλος

 

Παραγωγή                   :  μαγικές σβούρες

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

 

Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης , Γιώργος Γιόκοτος ,

 

Δημήτρης Καπετανάκος , Δανάη Σδούγκου , Μαριλίζα Χρονέα

 

« Ο Μικρός Πρίγκιπας  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

 

Διάρκεια :  80΄

 

Γενική είσοδος : 10 ευρώ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ